G4Media.ro

Şansă mare pentru jucătoarele tricolore de tenis: România, promovată în calificările pentru…

Şansă mare pentru jucătoarele tricolore de tenis: România, promovată în calificările pentru Turneul Final al FedCup printr-o decizie a federației internaționale

România va juca şi în 2022 în calificările pentru Turneul Final al Billie Jean King Cup, în urma unei decizii a Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). Echipa tricoloră retrogradase în Grupa I a Zonei Euro-africane, după ce a pierdut, în aprilie, la Cluj-Napoca, cu 1-3, întâlnirea cu Italia, contând pentru play-off-ul Billie Jean King Cup, scrie News.ro.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis ca echipa naţională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (noul nume sub care se desfăşoară Fed Cup) şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul următoarei perioade.

Astfel, Ungaria, care trebuia să găzduiască turneul final Billie Jean King Cup la Budapesta, în luna noiembrie 2021, turneu care a fost amânat de două ori, a refuzat să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea acestei competiţii la Praga.

În aceste condiţii, Ungaria, care era calificată la turneul final ca ţară gazdă, a părăsit competiţia, locul ei fiind luat de Canada. Echipa nord-americană trebuia să joace în anul 2022 în calificările Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit vacant.

Pentru că era o situaţia fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, în calitate de echipă clasată cel mai bine în ierarhia competiţiei dintre cele care au pierdut în play-off-ul din aprilie 2021.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Prost să fii, noroc să ai!