G4Media.ro

Sanofi şi GSK lansează un nou studiu clinic pentru o versiune reformulată…

Sanofi şi GSK lansează un nou studiu clinic pentru o versiune reformulată a vaccinului împotriva COVID-19

Compania farmaceutică franceză Sanofi a lansat luni un nou studiu clinic de fază II pentru principalul său vaccin candidat împotriva COVID-19, dezvoltat împreună cu britanicii de la GSK, după eşecul din toamnă al unei prime versiuni, în speranţa ca produsul final să poată fi utilizat în cel de-al patrulea trimestru, a anunţat luni laboratorul francez, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Acest nou studiu de fază II va evalua potenţialul unei formule îmbunătăţite antigen în scopul obţinerii unui răspuns imunitar optim, în special la adulţii vârstnici”, a afirmat compania într-un comunicat.

Precedentul studiu de fază I/II pentru acest vaccin prevăzut iniţial pentru vara lui 2021 s-a finalizat în decembrie cu o eficacitate insuficientă la persoanele cu vârsta peste 50 de ani. Vaccinul este pe bază de proteină recombinată cu adjuvant, o tehnologie mai tradiţională decât cea utilizată la vaccinurile cu ARN mesager fabricate de Pfizer şi Moderna.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „Alo, Jandarmeria Română, Garnizoana Măgurele? Știți bine că aveți o datorie de plătit pt. 10 August, așa că faceți voi bine și incărcați câteva cabaline in remorci ! Alo, nu uitați buteliile cu gaz, că nu cred că bietele animale sunt suficient de balonate cât să-i facă pe pesediști să plângă de miros…!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.