G4Media.ro

San Francisco va plăti 300 de dolari pe lună celor care se…

San Francisco va plăti 300 de dolari pe lună celor care se abțin de la a împușca oameni / Programe similare au fost implementate și în alte orașe americane

În încercarea de a reduce criminalitatea violentă, San Francisco, (California), va lansa un program prin care se vor plăti câte 300 de dolari pe lună indivizilor cu potențial infracțional ridicat dacă nu împușcă pe cineva, anunță Daily Wire. Prin programul, numit Dream Keeper Fellowship, „se vor plăti 10 persoane care prezintă un risc ridicat de comitere a unor infracțiuni cu violență cu câte 300 de dolari pe lună, pentru a nu fi implicați în astfel de infracțiuni”. Încă nu este clar cum se va face trierea candidaților care vor intra în programul ce va fi lansat în luna octombrie.

Sheryl Davis, director executiv al Comisiei pentru Drepturile Omului, a declarat că programul poate îmbunătăți situația din oraș. „Nu este neapărat așa de condamnabil, pe cât cred oamenii. Nu este ca și când cineva spune „Iată câțiva dolari pentru a nu face ceva rău”, dar este într-adevăr vorba despre modul în care ne ajută să îmbunătățim siguranța publică în cartier ”, a declarat ea pentru presa.

Participanții vor fi asociați cu mentori din Programul de intervenție împotriva violenței stradale din oraș. Ei vor lucra la dezvoltarea lor profesională, personală și comunitară și vor fi considerați „parteneri” în angajarea membrilor comunității pentru diminuarea violenței. Davis a spus că programul va încerca să găsească „cauzele profunde” ale violenței.

Ideea a fost acceptată de primarul orașului, London Breed. „În multe cazuri, din păcate, numitorul comun este că acești oameni nu au niciun fel de venit. Așadar, o parte din ceea ce încercăm să facem este să ne asigurăm că banii nu reprezintă o barieră în calea vieții lor”, a spus Breed, potrivit The Telegraph.

Participanții la program pot câștiga și mai mulți bani obținând un loc de muncă și mergând la școală.

Newsweek a raportat că programul din San Francisco se bazează pe unul similar din Richmond, California, despre care jurnalul american de sănătate publică a spus că a contribuit la reducerea omuciderii cu arme cu 55%. Un program similar a fost încercat și la Sacramento, „unde promotorii săi se laudă că „doar” 44% dintre participanți au fost arestați ulterior în urma a noi acuzații”. Activistul și reverendul Eugene Rivers, un alt critic al programului, a declarat că programul este de fapt un „truc”. „Nu îi determinați pe tineri să se abată de la crimă prin generarea de trucuri. Este o idee proastă, nu este o idee nouă și pentru mulți oameni va fi mutat Crăciunul în septembrie sau octombrie și atât”, a spus el.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Acum înțeleg de ce e cel mai bun oraș din lume. 🙂

 2. SF cel mai bun oras din lume 🤡🤡🤡🤡🤡

 3. Lumea se îndreaptă spre autodistrugere!

 4. Prostia fara limite a neo-marxistilor.
  Oriunde ajung la putere, fac prăpăd.

 5. California este cam demultișor un epicentru de degenerare a unei civilizații. Zonele urbane în special.

 6. Incredibil’ ajungem sa plătim infractorii sa ne lasă în pace. Halal

 7. Unde ma inscriu ? Greu dar o sa fac tot posibilil sa ma abtin .

  • =)))))))))))))))))))))))

  • Initial trebui sa-ti faci un CV:
   Timp de cateva luni impusti la vreo 5-6 pe luna si zici ca nu prea poti sa te abtii. E ca un tic.
   Pe urma, daca vezi ca nu-ti mai primesti ratia de 300 poti iar sa nu te mai abtii…

 8. Pe când și la noi o lege, dar inversă ? Pentru cine împușcă, mai ales magistrați cu pensii speciale nesimțite și parlamentari…

 9. Decaderea unui imperiu, ca de obicei din interior.

 10. Taxa de protectie legalizata. Meserie! Auzi d-nu Catu? Ce zici? Decat ajutoare pentru incalzire, mai bine bani pentru calmare.