G4Media.ro

Samsung se confruntă cu o anchetă după ce doi lucrători în domeniul…

Sursa foto: Unsplash / Anne Nygård

Samsung se confruntă cu o anchetă după ce doi lucrători în domeniul cipurilor au fost expuşi la radiaţii, spun autorităţile sud-coreene

Autorităţile sud-coreene investighează Samsung după ce au evaluat că doi lucrători de la una dintre fabricile gigantului tehnologic au fost expuşi la radiaţii, transmite CNBC, citat de News.ro.

Cei doi pacienţi, care sunt internaţi în spital, prezentau simptome ”anormale” de expunere la radiaţii în degetele lor, a declarat miercuri Comisia pentru Securitate şi Securitate Nucleară din Coreea de Sud.

Analizele generale de sânge ale pacienţilor au dat un rezultat normal, potrivit autorităţilor.

Samsung a declarat că doi angajaţi de la unitatea de producţie de semiconductori a companiei din Giheung, Coreea, ”s-au confruntat cu expuneri accidentale la raze X pe mâini”.

”În prezent, persoanele sunt supuse unor teste de urmărire în spital, iar Samsung le susţine pe deplin tratamentul şi recuperarea. Compania va coopera cu toate autorităţile relevante şi se va asigura că sunt prevenite recidivele”, a adăugat gigantul tehnologic.

Uzina Samsung Giheung se află la aproximativ 40 de mile sud de Seul, capitala sud-coreeană. Autorităţile au declarat că au suspendat utilizarea maşinii responsabile de incident.

Cauza exactă a expunerii la radiaţii nu este cunoscută deocamdată, Comisia pentru Siguranţă şi Securitate Nucleară efectuând o anchetă.

Comisia a declarat că va lua măsuri suplimentare dacă se confirmă încălcări ale legilor de siguranţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează