G4Media.ro

„Salata cu icre de crap” a devenit specialitate tradițională garantată în Uniunea…

sursa foto: Comisia Europeană în România

„Salata cu icre de crap” a devenit specialitate tradițională garantată în Uniunea Europeană/ Se alătură cârnaților de Pleșcoi sau magiunului de Topoloveni

„Salată tradițională cu icre de crap” a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni specialitate tradițională garantată în Uniunea Europeană. Produsul se va alătura celor 65 de specialități tradiționale garantate deja protejate, anunță Comisia Europeană în România, pe pagina de Facebook.

Recent, și „salata cu icre de știucă de Tulcea” a primit aprobarea Comisiei pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP).

Alte produse românești protejate în Uniunea Europeană sunt:
–  Telemeaua de Sibiu
–  Cârnații de Pleșcoi
–  Scrumbia de Dunăre afumată
–  Novacul afumat din Țara Bârsei
–  Telemeaua de Ibănești
–  Salamul de Sibiu
–  Magiunul de prune de Topoloveni
–  Cașcavalul de Săveni

sursa foto: Comisia Europeană în România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Exact, controlează cineva ca rețeta să fie autentică și cu cantitatea necesară, nu prea cred

  2. dar, de ce romanesc, ca se fac peste tot in lume?