G4Media.ro

Salariile majorate ale angajaților din sistemul de învățământ pe luna ianuarie ar…

sursa foto: Pixabay.com

Salariile majorate ale angajaților din sistemul de învățământ pe luna ianuarie ar putea întârzia, anunță mai multe sindicate. Ministerul confirmă întârzierea actualizării aplicației care gestionează salariile

Luna aceasta salariile majorate ale angajaților din sistemul de învățământ ar putea întârzia, anunță mai multe sindicate, pentru că ministerul Educației a purtat negocieri pentru prelungirea contractului cu firma SIMAVI, cea care livrează aplicația Edusal prin care se calculează salariile angajaților din sistemul de învățământ. “În urma discuțiilor cu ministerul ni s-a spus că cei de la SIMAVI și-au luat angajamentul să livreze până mâine (n.red 8 februarie) kitul actualizat Edusal pentru plata salariilor în care se pot opera creșterile salariale”, spune liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor pentru Edupedu.ro. 

 • Ministerul Educației spune într-un răspuns solicitat de Edupedu.ro, “că face eforturi, astfel încât programul actualizat să fie livrat unităților de învățământ într-un interval de timp care să permită plata, la timp, a salariilor”.
 • Edusal este aplicația de salarizare din sistemul de învățământ, gestionată de SIMAVI, companie rezultată din SIVECO. Aceasta din urmă a realizat SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România, în anii 2013-2015, în perioada Guvernelor Ponta, fiind un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013. A costat circa 18 milioane de lei.
 • Edusal a fost o aplicație oferită inițial gratuit celor de la Ministerul Educației. În prezent contractele ministerului cu compania SIMAVI pentru gestionarea Edusal și SIIIR nu sunt transparente și nu există informații publice despre acestea.

La ședința de joi a Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, președintele FSLI a întrebat ce se întâmplă cu aplicația Edusal, având în vedere că începând cu data de 1 ianuarie salariile se modifică la majoritatea angajaților din învățământ și că data de 14 februarie este ziua în care se plătesc salariile. Cei din conducerea Ministerului Educației, prezenți la ședință au răspuns: “În ultima perioadă au avut loc negocieri cu firma care gestionează Edusal, încheindu-se un nou contract pentru doi ani. În data de 7 februarie ministerul Educației urmează să primească kitul cu noua versiune. Da, va fi o problemă pentru că secretarele ar trebui să facă un efort mare pentru ca salariile se poată fi plătite în data de 14 februarie”, au spus reprezentanții ministerului.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Ce legatura au secretarele cu plata salariilor? Exista contabilitate pentru asta, departament de salarizare. Si NU e vorba de marire, ci de o mizerie, parca 3%, nici rata inflatiei deci.

  • Niste incompetenti, astia din invatamant sunt praf. Ce sa inveti de la ei?

  • Nu știu in ce sector de activitate lucrați, dar in sistemul de învățământ secretarele fac salariile. Poate nu ați știut?

  • În 90% dintre școlile din România, secretarele fac salariile. În restul de 10% fac contabilii.
   Spre știința dvs, nu există „departament de salarizare” în nicio școală publică din România.