G4Media.ro

Sălaj: 90 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor Spitalului Judeţean de…

Sălaj: 90 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău

Un număr de 90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sunt în prezent infectaţi cu COVID-19, însă doar nouă au forme ale bolii care au necesitat internarea, transmite Agerpres.

„În momentul de faţă sunt un număr de 90 de cazuri active, 90 de lucrători din cadrul spitalului care sunt pozitivi. Există mini-focare, cu un număr de până la cinci cazuri, la secţiile de boli infecţioase, cardiologie, nou-născuţi, TESA-administrativ şi un număr de trei focare cu peste cinci cazuri la recuperare, pneumologie şi chirurgie. Dar există şi un număr de peste 10 angajaţi depistaţi pozitiv după testarea realizată la revenirea în activitate, în spital, după o perioadă mai îndelungată”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş.

Potrivit acesteia, secţiile cu focare sau mini-focare sunt în continuare funcţionale, pentru că cei care lucrează în cadrul lor s-au îmbolnăvit în perioade diferite de timp şi fac parte din categorii diferite, respectiv medici, asistenţi medicali, personal auxiliar.

„Din cele 90 de persoane care sunt în momentul de faţă pozitive, pot să vă spun că marea majoritate au fost depistate ca urmare a testărilor care s-au făcut în jurul unui caz pozitiv din secţie, indiferent că a fost pacient sau cadru medical. Doar nouă au necesitat spitalizare, restul având forme foarte uşoare sau asimptomatice şi sunt izolaţi la domiciliu. Acesta este un lucru bun şi atestă faptul că se monitorizează cu foarte mare atenţie orice caz apărut în spital şi se face ancheta corespunzător”, adăugat directorul DSP Sălaj.

Citește și: 35 de cadre medicale asimptomatice de la spitalul județean Timișoara, depistate cu COVID-19 / Managerul spitalului: Nu le-a venit să creadă că sunt pozitivi. Dacă nu-i testam, nu știam că sunt infectați. Virusul este omniprezent

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. pentru amatori de SENZATIONAL ! cititi ordinul ministrului de ieri sa vedeti ca nu se mai recomanda testarea in primele 90 de zile de la primul test pozitiv , acolo ii gasiti pe toti ASIMPTOMATICIII! BUHUHU!Omuleti au avut covid o fi tusit vreo zi doua le-a trecut si din cauza ca nu testam anticorpi nu gasim faza evolutiva a bolii , e vremea pozelor cu telefonul nu a scrisorilor !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.