G4Media.ro

35 de cadre medicale asimptomatice de la spitalul județean Timișoara, depistate cu…

35 de cadre medicale asimptomatice de la spitalul județean Timișoara, depistate cu COVID-19 / Managerul spitalului: Nu le-a venit să creadă că sunt pozitivi. Dacă nu-i testam, nu știam că sunt infectați. Virusul este omniprezent

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, joi, că 35 de cadre medicale din diferite secţii ale Spitalului Judeţean Timişoara au fost testate pozitiv cu COVID-19. Managerul spitalului, Raul Pătraşcu, a declarat, pentru Agerpres, că este vorba despre îngrijitoare, infirmiere, câteva asistente, sporadic câte un medic rezident, iar multora dintre cei depistaţi pozitiv nu le-a venit să creadă, întrucât erau asimptomatici.

„Nu este nimic grav. Numărul acesta este rezultatul faptului că facem foarte multe teste la mai multe secţii, iar miercuri a venit un set de rezultate de la angajaţi şi pacienţi. Partea bună este că nu avem niciun pacient testat pozitiv, ceea ce arată că s-au respectat protocoalele în spital. Partea proastă este că înseamnă că virusul este peste tot. Din anchetele epidemiologice reiese că în spital virusul este controlat, dar în afară este aproape omniprezent. Toţi erau asimptomatici, iar dacă nu-i testam, nu ştiam că au COVID. Vom continua această strategie pentru depistare timpurie, să nu trebuiască să închidem activitatea secţiilor, să putem fi în siguranţă, atât angajaţii cât şi pacienţii. Ei vor sta două săptămâni la domiciliu. Având în vedere că erau asimptomatici, nu le-a venit să creadă rezultatul testelor, pentru că unii nu aveau vreun contact confirmat. Vineri vom avea o nouă întâlnire cu şefii de secţii, să le transmită angajaţilor să fie atenţi nu doar în spital, ci şi la ieşirea pe poarta spitalului, unde merg, pentru că este posibil să se contamineze de oriunde”, a detaliat Raul Pătraşcu.

Prefectura Timiş a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 370 de cazuri noi COVID-19 în judeţ, dintre care 215 sunt din Timişoara, urmat de Lugoj (20), Dumbrăviţa (19), Sânnicolau Mare (12), Moşniţa Nouă (11), Giroc (9), Jimbolia (7), Săcălaz, Saravale, şi Satchinez (câte 6), Şag (5), Ghiroda (4) şi alte 36 de localităţi cu câte 1-3 cazuri.

În această dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID era de 283, cu 20 de internaţi pe secţiile ATI, dar nu s-a mai înregistrat niciun deces.

În prezent, DSP Timiş monitorizează 23 de focare COVID-19.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce minciuni. E plin de pacienti pozitivati in spital. Numai ca se acopera acest fapt.

  2. Poate ca nu e! Pt ce sunt testele PCR?!? hai cu epidemiologii, sa auzim!!!

  3. Raul, e adevarat ca angajatii din spital sunt sfatuiti sa nu se testeze decat dc e chiar evident? Si ca dc sunt pozitivi sunt sfatuiti sa declare ca au luat din afara virusu nicidecum din spital? Eh…detalii
    Nu trebuie sa raspunzi. Vine ordinul de la partid si e ok

  4. Hai sa intelegem ca suntem peste 50% infectati si ca nu are rost sa mai purtam masca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.