G4Media.ro

Sala Polivalentă din Cluj, centru de tratament pentru persoanele infectate cu Covid-19.…

Sala Polivalentă din Cluj, centru de tratament pentru persoanele infectate cu Covid-19. Emil Boc: Suntem cu arma la picior

Administrația locală clujeană, care controlează noua Sala Polivalentă a municipiului prin intermediul unei societăți comerciale pe care a înființat-o în scopul acesta, anunță că se pregătește să o transforme într-un spital de campanie. Potrivit informațiilor publicate de Actual de Cluj, Sala ar uma să fie dotată cu 350 de paturi, pe care s-a oferit să le asigure o firmă privată.

Întrebat de ce este nevoie de un spital de campanie, în condițiile în care în municipiul Cluj Napoca funcționează mai multe spitale care nu sunt ocupate la capacitate maximă, primarul Emil Boc a explicat că trebuie luat în calcul cel mai negru scenariu.

„E un scenariu de maximă urgență. Suntem cu arma la picior. Sperăm să nu ajungem niciodată să ne confruntăm cu acest scenariu, dar noi trebuie să fim pregătiți”, a transmis edilul Clujului.

Cheltuileile pentru amenajarea Sălii Polivalente cu cele 350 de paturi vor fi suportate de un retailer francez care este prezent în toate marile orașe din România.

„Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, clădirea emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu Coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect”, explică reprezentanții lanțului de magazine. Clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat”, relatează Actual de Cluj.

Sursa Foto: ZF

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cinste lui , primarului!
    Un Paste linistit va doresc d-le Boc !