G4Media.ro

Saga Festival: De ce a autorizat Primăria Capitalei restricții de circulație care…

Saga Festival: De ce a autorizat Primăria Capitalei restricții de circulație care au blocat traficul rutier în nordul Bucureștiului / Poliția a aplicat organizatorului festivalului amenzi de 23.500 de lei pentru zgomot

Primăria Capitalei arată într-un răspuns pentru G4media.ro că restricțiile de circulație impuse în weekend-ul trecut pentru festivalul de muzică electronică Saga și care au dat traficul peste cap în zona de nord a Capitalei au reprezentat ”singura soluție de protejare a publicului participant (40.000 oameni) și efectuarea triajului epidemiologic”.

Restricțiile de trafic au fost negociate și aprobate de P.M.B. (Primăria Capitalei-n.r.) în urma comandamentului operativ al M.A.I. (jandarmerie și poliția capitalei)”, arată Primăria Capitalei.

Cu ocazia desfășurării Festivalului Saga au fost instituite următoarele restricții de circulație, care au condus la un trafic de coșmar în zona de nord a Bucureștiului timp de trei zile:

Începând de miercuri, 8 septembrie și până duminică, 12 septembrie – traficul rutier restricționat pe Bulevardul Ficusului, porțiunea de drum aflată între Bulevardul Aerogării și accesul în incinta Romaero.

În perioada 10 septembrie, ora 00:00 și până pe 13 septembrie, ora 05:00 – traficul rutier restricționat pe calea de rulare a tramvaiului, pe Bulevardul Aerogării, porțiunea de drum aflată între Strada Nicolae Caramfil și Șoseaua București – Ploiești.

În zilele 10 – 11 septembrie, 11 – 12 septembrie, 12 – 13 septembrie, între orele 12:00 – 05:00 – traficul rutier restricționat pe Bulevardul Aerogării, porțiunea de drum aflată între Strada Nicolae Caramfil și Șoseaua București – Ploiești.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei susține că nu are atribuții de autorizare a organizării festivalurilor pe domenii private, ci doar în spații publice. Or, Saga festival a avut loc în incinta Romaero Băneasa, o incintă privată.

<<În conformitate cu art. 3 din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice „Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum și cele care se desfășoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”>>, arată Primăria Capitalei în răspunsul pentru G4media.ro.

În privința organizării unor festivaluri pe domenii nepublice, Primăria Capitalei pune că este implicată doar în aprobarea restricțiilor de trafic.

Poliția Capitalei a aplicat amenzi de 23.500 de lei organizatorului Saga Festival pentru zgomot ca urmare a unor apeluri ale cetățenilor la 112

Pe parcursul desfășurării Festivalului SAGA 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție au aplicat sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, ca urmare a apelurilor în sistem 112, cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, în intervalul 10 – 12.09.2021 au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, conform art. 2 pct. 26 (tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-8:00 și 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora), respectiv art. 2 pct. 27 (organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban), în cuantum de 23.500 lei.

De asemenea, precizăm că nu există vreo derogare de la lege, aceasta fiind aplicată în integralitate, în litera și spiritul ei”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei pentru G4media.ro.

Sursa Foto: SAGA Festival/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Poliția capitalei. O grupare rivală bandelor de sportivi, cămătari și infractori.
    Rușine primăriei municipiului București pentru povestea SAGA.

  2. In loc sa inchirieze si pista aeroportului si asa fara trafic regulat (cu loc suficient pentru corturi de triere si „protectia participantilor”), organizatorii au iesit mai ieftin cu o spaguta la primarie, pentru a avea la dispozitie strazi publice.

  3. Untold oare cate amenzi si-a luat pentru galagie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.