G4Media.ro

”Să nu uităm nici celelalte războaie”, îndeamnă Papa Francisc la un an…

Sursa foto: Captură video - Vatican News

”Să nu uităm nici celelalte războaie”, îndeamnă Papa Francisc la un an de la începutul invaziei ruse din Ucraina

Papa Francisc a făcut apel ca lumea să nu uite nici de celelalte războaie care se desfăşoară în prezent, în contextul marcării unui an de la începutul invaziei ruse din Ucraina, relatează DPA, citată de Agerpres.

Declaraţia a fost făcută la întoarcerea dintr-o vizită în Sudanul de Sud şi R.D.Congo, la sfârşitul săptămânii trecute.

Suveranul Pontif s-a referit, de exemplu, la Siria şi Yemen, unde au loc războaie de peste un deceniu.

Papa Francisc a menţionat de asemenea conflictul din Myanmar şi expulzarea minorităţii Rohingya, dar şi conflictele din America de Sud, el fiind de origine argentiniană.

„Sunt războaie care par mai importante pentru că fac mai mult zgomot. Însă întreaga lume este în război şi autodistrugere”, a mai spus papa.

La 24 februarie se împlineşte un an de la începerea invaziei ruse din Ucraina. Papa Francisc se roagă de atunci pentru pace în această ţară şi îi menţionează pe oamenii care suferă în regiune în aproape toate discursurile sale.

O vizită la Kiev rămâne imposibilă, a afirmat Suveranul Pontif, adăugând că şi-ar dori să meargă în capitala Ucrainei, dar şi la Moscova, în speranţa unei încetări a focului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Papa actual a dovedit de-a lungul timpului ca este printre putinii care pot sa vada oamenii dincolo de credinta lor si sa faca aprecieri de bun simt.
  Papa, desi simbolic are un rol central in lumea occidentala, autoproclamata civilizata, nu s-a dedat nicio clipa la propaganda anti-umana si anti-ruseasca care ne este varata pe gat de ani de zile, spre exemplu.
  Omul se manifesta cat se poate de echidistant, nu a luat partea niciuneia dintre tabere. Ba chiar a avut curajul sa critic printre randuri lumea pretins civilizata pentru rolul sau activ si distructiv in acest razboi. Si nu o data.
  Faptul ca vine si ne aminteste ca exista si alte conflicte tot atat de sangeroase (poate chiar mai sangeroase), dar care nu au parte de acelasi zgomot mediatic si deci atentia cuvenita, vine ca o palma asupra propagandei occidentale desantate actuale.
  Actualul Papa este o picatura de bine in actualul ocean de nebunie. Si o zic cu surprindere si bucurie. N-as fi crezut ca, in calitate de ateu si om crescut intr-o societate ortodoxa, voi putea ajunge la astfel de concluzii despre un Papa.

 2. Papa se roaga de un an pentru pace,Kiril se roaga de un an pentru distrugerea Ucrainei. Avand in vedere ca amandoi au pile la Cel de Sus si teoretic se roaga aceleiasi entitati nu prea au succes.
  Se pare ca Dumnezeu,daca exista ,s-a plictisit demult de planeta asta si de umanitate,a pus in geam un carton cu „Revin imediat” si asteapta extinctia completa a umanitatii pana sa mai bage Terra in seama.
  Important e ca Biserica,de orice religie,produce lovele de la pro.shti si cu Dumnezeu absent nemotivat.