G4Media.ro

Ryanair dă asigurări că profitul nu va fi afectat de excluderea decisă…

Sursa foto: Unsplash / Fotis Christopoulos

Ryanair dă asigurări că profitul nu va fi afectat de excluderea decisă de unele agenţii de turism online

Unele agenţii de turism online (OTA) au oprit vânzarea biletelor la zborurile Ryanair la începutul lunii decembrie, în urma presiunilor juridice şi de reglementare, dar decizia nu ar urma să afecteze profitul anual, a anunţat miercuri cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, transmit DPA şi  Reuters, citate de Agerpres.

Excluderea a fost probabil rezultatul presiunilor agenţiilor naţionale de protecţie a consumatorilor, a noilor măsuri de verificare a clienţilor adoptate de Ryanair sau ca răspuns la recenta decizie a instanţei supreme irlandeze de a bloca folosirea anumitor tehnologii pe site-urile sale, a precizat operatorul aerian low-cost.

Luni dimineaţă, acţiunile Ryanair înregistrau un declin de 3%.

Compania a apreciat că decizia agenţiilor de turism online, inclusiv Booking.com, Kiwi and Kayak, reprezintă o veste bună. În ultimii ani, Ryanair a declanşat o serie de acţiuni judiciare contra agenţiilor de turism online, susţinând că unele impun taxe suplimentare şi blochează comunicarea cu clienţii.

Decizia ar urma să ducă la scăderea cu 1% sau 2% a gradului de încărcare a zborurilor în decembrie şi ianuarie, dar nu va afecta numărului anual de pasageri şi estimările de profit, a dat asigurări Ryanair.

Compania a transportat 12,5 milioane de pasageri în decembrie, un avans de 9% faţă de perioada similară din 2024, chiar dacă peste 900 de zboruri au fost anulate în urma conflictului din Orientul Mijlociu.

Recent, Ryanair estima că în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2024 va raporta un profit după taxe între 1,85 şi 2,05 miliarde de euro, depăşind precedentul record de 1,45 miliarde de euro din 2018.

Ryanair şi-a majorat capacitatea mult mai rapid decât rivalele sale, profitând de boom-ul de călătorii care a urmat după pandemie, iar în perioada iulie-septembrie 2023 numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 25% faţă de 2019.

Pentru ansamblul exerciţiului fiscal 2024, Ryanair rămâne prudent optimist că va înregistra o creştere de 9% a traficului, până la 183,5 milioane de pasageri, comparativ cu 185 de milioane de pasageri cât estima iniţial, motivul fiind întârzierile apărute în livrarea avioanelor comandate producătorului american Boeing.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...