G4Media.ro

Rusia vrea să obțină mai multe arme din Coreea de Nord și…

Sursa foto: KCNA

Rusia vrea să obțină mai multe arme din Coreea de Nord și propune la schimb mâncare (Casa Albă)

Rusia intenționează să trimită o delegație în Coreea de Nord ca parte a efortului continuu al Kremlinului de a obține mai multe arme de la Phenian, potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite, citat de CNN.

„Avem noi informații potrivit cărora Rusia caută în mod activ să achiziționeze muniții suplimentare din Coreea de Nord”, a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicare strategică al NSC. „De asemenea, înțelegem că Rusia încearcă să trimită o delegație în Coreea de Nord. Și că Rusia oferă Coreei de Nord alimente în schimbul munițiilor”.

Presupusul traficant de arme Ashot Mkrtychev se află în centrul acestui ultim efort al Rusiei de a ocoli sancțiunile occidentale fără precedent și controalele la exporturi din cauza invaziei sale brutale din Ucraina, a declarat Kirby joi.

Departamentul Trezoreriei SUA a emis sancțiuni împotriva lui Mkrtychev joi dimineață, acuzându-l că a încercat să faciliteze o tranzacție de arme între Rusia și Coreea de Nord.

„Odată cu acest nou statut de paria vin și riscuri pentru cei care îi oferă sprijin, deoarece nu vom ezita să vizăm astfel de actori maligni în viitor”, a declarat Kirby, promițând să „continuăm să identificăm, să expunem și să contracarăm încercările Rusiei de a achiziționa echipamente militare din Coreea de Nord sau din orice alt stat care este pregătit să sprijine războiul său din Ucraina”.

SUA afirmă că Rusia a început să achiziționeze milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord anul trecut. Iar spre sfârșitul anului 2022, Coreea de Nord a furnizat rachete de infanterie companiei militare private Wagner Group pentru a fi folosite în războiul din Ucraina.

Oficialii americani au caracterizat achizițiile ca fiind un semn că armata Moscovei are stocuri din ce în ce mai mici de arme de care are nevoie pentru a susține invazia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Aparent Neanderthal rezista in cateva regiuni