G4Media.ro

Rusia va lua în considerare desfășurarea de forțe americane în România atunci…

Foto: MAPN/ Facebook

Rusia va lua în considerare desfășurarea de forțe americane în România atunci când își va asigura propria securitate, anunță purtătorul de cuvânt al Kremlinului / Trupele SUA din România au rolul pur defensiv

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pretinde că desfășurarea de forțe americane în România ar spori un presupus pericol pentru Rusia, iar Moscova va lua în considerare acest lucru atunci când își va asigura propria securitate, potrivit unei declarații citate miercuri de agenția rusă Tass.

Reamintim că trupele trimise de SUA în România au un rol pur defensiv, în cadrul politicii NATO de asigurare a securității statelor din flancul estic al alianței, ca urmare a invaziei ilegale ruse din Ucraina. Statele membre NATO nu au inițiat nici un conflict armat și nu au invadat nici un stat învecinat, în timp ce Rusia a invadat Ucraina, a anexat ilegal Crimeea și amenință, prin războiul său hibrid, stabilitatea altor state din proximitate, precum Republica Moldova.

„Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât mai mare este pericolul pentru noi. Bineînțeles, cu atât mai bine contracarăm și vom continua să contracarăm atunci când ne asigurăm propria securitate”, a declarat purtătorul de cuvânt, comentând desfășurarea forțelor americane.

În orice caz, a spus purtătorul de cuvânt, o astfel de desfășurare a trupelor americane în apropierea granițelor rusești „nu duce la creșterea predictibilității și stabilității” în regiune.

Postul american de televiziune CBS a relatat că Divizia 101 aeropurtată a SUA, a fost desfășurată în România la aproape 80 de ani de la precedenta misiune pe acest continent, debarcarea din Normandia.

Divizia 101 aeropurtată este o formațiune de elită a Armatei SUA și a fost desfășurată în România pentru a asigura securitatea țării noastre după ce Rusia a invadat Ucraina.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. vor contracara cu celebrul submarin Moskwa… 😂😂😂

 2. Acum putem sta liniștiți și să ne vedem de viața noastră dpdv al securității. Acum, dar puțin mai târziu depinde de noi, de popor. Sa ieșim la vot, sa vedem pe cine votam. Poate pe nemți, pe francezi, pe spanioli, pe italieni ii doare undeva pe cine votează. Pe noi ar trebui sa ne intereseze mult mai mult. Mă îndoiesc că va fi așa la ce adunătură de proști suntem.

 3. Rusii trebuie sa se retraga din Crimeea pentru a fi mai departe de trupele americane.

 4. Trăiască Rusia,Mama RUSIE!!! Trăiască U.R.S.S! România…ducea -te -ai după tata -mare! Suveranitatea noastră=cur de maimuță! Comentăm aiurea! Sunt sigur că PUTIN bese acum 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

 5. ILIE SAU ILICI ? Tu tot HAURMÂNCA-ȚI-AȘ ești, lăieșu’ lu’ tata ?

 6. Teritoriul ocupat de vlahii a fost și va fi pângărit intotdeauna

 7. Cu americanul in bătătură și cu rusul in coastă,românul are viitor de…AUR.
  Cu pacea de mormânt aferentă .

 8. Da ma Ilici în viziunea ta toate trupele comasate de Americani, germani, francezi și care mai sunt sunt aduse să atace Rep. Moldova? Sau ți-e frică ca îi ataca pe ruși?
  Stai lin ca nu o sa vezi ruble la noi în țară

 9. Am avut ghinionul să nimerim între doi dulăi mari gata sa se sfâșie reciproc…

  • Acum 400 de ani ne plîngeam că am nimerit între austrieci și turci, alți dulăi… așa fac potăile, schelălăie tot timpul.

  • Dacă ar durea prostia, ai fi deja în comă.

 10. Băi Ilie, eu nu pot sa cred că ești pr. ca noaptea. Eu cred că doar te prefaci. Probabil vrei sa ne faci sa ridem. Amerlocii tăi nu anexează teritorii străine, lupta uneori și pt. a elibera alte nații, vin cu bani și cu tehnologie și nu îi poți acuza că au și ei interesele lor. Să fie bine primiți că avem ce învăța de la ei. Sau vrei sa învățăm de la ruși?
  .

 11. @ilie. Pardon, mă auto corectez. Ai ce învăța de la ruși : cum se cade de la balcon dacă ești un pic contra. Dar stai liniștit, tu n-ai sa cazi că probabil ești din ăla care împinge.