G4Media.ro

Rusia susține că incendiul de la mall-ul din Kremenciuk a fost cauzat…

Sursa foto: Telegram / Spravdi

Rusia susține că incendiul de la mall-ul din Kremenciuk a fost cauzat de „detonarea muniției depozitate pentru arme occidentale” și pretinde că centrul comercial, unde s-ar fi aflat 1.000 de civili, era „nefuncțional”

Ministerul rus al Apărării a susținut că incendiul din centrul comercial din Kremenciuk a fost cauzat de „detonarea muniției stocate pentru arme occidentale”, relatează The Guardian. Nu a fost oferită nicio dovadă care să susțină afirmația.

În informarea sa zilnică privind operațiunile, ministerul afirmă că:

„Forțele armate ale Federației Ruse continuă să lovească în instalațiile militare de pe teritoriul Ucrainei. La 27 iunie, în orașul Kremenciuk, forțele aerospațiale rusești au efectuat o lovitură cu arme aeriene de înaltă precizie asupra hangarelor cu arme și muniții primite din Statele Unite și din țările europene.

Ca urmare a unei lovituri de înaltă precizie, au fost lovite arme și muniții de fabricație occidentală concentrate într-o zonă de depozitare în vederea expedierii ulterioare către grupul de trupe ucrainene din Donbas. Detonarea muniției stocate pentru armele occidentale a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncțional situat lângă uzină”.

Ieri, Ministerul Apărării a sugerat că pagubele provocate de rachetele rusești într-o zonă rezidențială din Kiev în weekend s-au datorat faptului că ucrainenii au încercat să le doboare și că Rusia nu vizează zone civile.

Sursa foto: Telegram / Spravdi

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Explicatiile sunt pentru poporul rus care, se stie e „narod”

 2. Și ucrainienii sa bombardeze podul de la Kerci și sa spună ca rușii l-au aruncat in aer pentru ca transporta muniție de proasta calitate pe el .
  Suboameni, sălbatici și pentru ei doar anihilarea tuturor ruscilor va aduce pacea in lume.

 3. Mincinoșii planetei se fac ca nu știu sa caute însă sfântul goagle zice că e cam închis definitiv acel mall Amstor și se pare ca de prin martie însă doar dacă funcționa ilegal și clienți erau majoritari soldați aduși cu camioanele la shoping ca altfel nu prea se pupă treaba. A naibii și sateliții ăști vor sa știe ei tot și culmea mai fac și poze mai vechi sau mai noi pe care le pot accesa aia care vor sa afle.

  • Pasol na turbinca, ciorti

  • Am căutat și eu, de curiozitate, mall-ul în cauză pe „Sfântul Goagăl”. Surpriză mare, pe google apare deschis, cu mențiunea că programul de lucru poate varia in funcție de sărbătoarea zilei constituției.
   De unde până unde le apare unor postaci ruși că e închis?
   Poate lor nu le mai sunt actualizate datele de la Google din timpul pandemiei…

 4. Exact narativul asta al comunicatului ruzzilor l-am vazut „pe comentarii” in online pretutindeni in lume și chiar si aici pe site-ul asta încă inainte sa apară „oficial”. Poți prosti unu, doi, zece, 1000 dar nu poti prosti pe toată lumea tot timpul. Au folosit un bombardier cu niste bombe imense, una a ajuns in mall si una într-un stadion de alaturi. E un act de terorism pur combinat cu razbunarea pt Himers cu care ucrainienii au lovit centrul de comandă Izium unde au murit mulți ofițeri rusi de grad inalt, cel mai mare unul Andrei Vasilyev

 5. Pozele din satelit nu se pot truca. Dimineață scria închis permanent. Eu am făcut printscreen. Nu e nevoie sa convingă nimeni dintre noi pe celălalt, trăim într-o lume în care fiecare poate alege sa creadă ce vrea. Mujic him…. nicidecum, idioți sau creduli sunt alții care încă mai cred in povestile cu mos crăciun mai vorbim mai pe la iarna. Pe Twitter găsiți poze unde scrie destul de clar ca e închis definitiv centrul comercial. CNN, BBC, și Antena 3 va creste tensiunea mai ales ca e asa cald afară. Un pepene rece sau un suc cu lămâie va calmează.