G4Media.ro

NATO cere Rusiei să-și retragă forțele armate din Ucraina, Georgia și Republica…

NATO cere Rusiei să-și retragă forțele armate din Ucraina, Georgia și Republica Moldova

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei, miercuri seară, să-și retragă forțele armate din Ucraina, Georgia și Republica Moldova.

„Cerem din nou Rusiei să detensioneze imediat situația. NATO a compus astăzi propunerile scrise pentru Rusia. Am făcut acest lucru în paralel cu SUA”, a transmis Stoltenberg

Acesta a subliniat principalele arii în care NATO consideră că există „loc pentru progrese”:

 • Rusia a tăiat relațiile diplomatice cu NATO, fapt care îngreunează dialogul. „Ar trebui să restabilim birourile din Moscova și Bruxelles. Ar trebui să folosim canalele pentru comunicare existente dintre armate pentru a promova transparența și a reduce riscurile și să folosim o linie civilă în caz de urgențe”.
 • Securitatea europeană, inclusiv situația din Ucraina. „Suntem pregătiți să ascultăm îngrijorările Rusiei și să ne angajăm într-o conversație reală despre cum să menținem și să întărim principiile fundamentale ale securității europene la care ne-am înscris cu toții, începând cu Acordurile de la Helsinki. Aceasta include dreptul ca fiecare națiune să aleagă propriile condiții de securitate”.
 • Rusia ar trebui să se abțină de la o poziție de forță coercitivă, retorica agresivă și de la activități maligne direcționate împotriva Aliaților și a altor națiuni. Rusia ar trebui de asemenea să-și retragă forțele din Ucraina, Georgia și Moldova, acolo unde sunt desfășurați fără consimțământul țărilor respectie, iar toate părțile ar trebui să se angajeze constructiv în eforturile de a aplana conflictele, inclusiv prin formatul Normandia.
 • Rducerea riscurilor, transparența și controlul armelor: Istoria a arătat că angajamentul în aceste probleme poate oferi o securitate adevărată pentru toată lumea. Așa că avem nevoie de măsuri practice care vor face o diferență reală. Aliații sunt pregătiți să se întâlnească cât de curând posibil.
 • În toate eforturile noastre, continuăm să ne coordonăm de aproape cu Ucraina, precum și cu alți parteneri NATO, inclusiv Finlanda, Suedia, Georgia și, desigur, UE.

Sursa foto: NATO

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Puțin are armata pe teritoriile unor tari independente, Republica Moldova, Georgia si Ucraina , dar țipa in calitate de agresor ca e victima si cere sa i se facă loc ca sa poată avansa in țările vecine.
  Japca si tupeu de rusnac bolșevic pe fata

 2. Stiam ca Maramuu e plin de prosti, dar tu confirmi 101% :))

  • @reo,acolo de unde vii tu de la Tiraspol e plin de bolsevici p.ro.sti ,da’ mai pr.o.st. ca tine nu-i nici unu’

  • Reo vine de la rus excesiv de obraznic, nu-i asa???

  • Dacă poți să răspunzi la această ghicitoare, dovedești că ești inteligent!
   Iată:
   Dacă 00 mele atârnă pe bărbia ta, pxxa, unde se află?

 3. „si desigur, UE…” Asta spune totul despre ipocrizia europeana si faptul ca nu toti aliații europeni sunt de acord cu sprijinul pentru Ucraina. Putin a reușit să scoată la suprafață adevarul despre aliații europeni si diviziunile majore dintre aceștia. Macar acum vom ști pe cine sa ne bazăm.

  • Pe nimeni, istoric vorbind. Poate pe franta dar franta ia bataie mai mereu.

 4. ATITIA BANI ARUNCATI PE FIARE…..CARE NU ADUC DECIT NENOROCIRI DACA SINT FOLOSITE.
  IN LOC BANII ASTIA SA FIE FOLOSITI PENTRU BUNUL TRAI AL PMENIRII.
  LE E FRICA LA UNUL DE ALTUL SI SE INARMEAZAFARA ROST
  AR TREBUI SAEXISTE DOAR PISTOALE PENTRU POLITISTI.NICI O ALTA ARMA NU AR TREBUI SA EXISTE

  • Așa. Și cum s-ar realiza asta practic? Că de teorie suntem sătui. Dacă tu mâine renunți la toate armele și le dai la fier vechi, poimâine vine unu cu arme și te jefuiește, te lasă în fundul gol și te forțează să muncești pentru el.

   Pentru că poate.

  • Ne trebuie arme pentru că Rusia e condusă de unul care vrea răzbunare pentru Războiul Rece și nimic altceva. Putin vrea să distrugă și să omoare, de peste 30 de ani.

  • dacă vrei să fie pace, pregătește-te de război. Asta e specia umană de când a apărut pe pământul ăsta, agresivă și ucigașă, când un trib avea noroc biologic să aibă o generație cu mai mulți băieți față de triburile vecine pasul următor era atacarea și măcelărirea triburilor vecine. tehnologia a evoluat, acuma nu mai depindem de noroc biologic, ci de cât de mult investim în tehnologie militară defensivă (vb vine militară, de fapt e vorba de tehnologie de nimicire)

 5. „…și desigur UE.”

  EU Army 🥳

 6. Rusii se retrag foarte greu din teritoriile ocupate.

 7. @reo,acolo de unde vii tu de la Tiraspol e plin de bolsevici p.ro.sti ,da’ mai pr.o.st. ca tine nu-i nici unu’

 8. Reo vine de la rus excesiv de obraznic, nu-i asa???