G4Media.ro

Rusia și Belarus au fost oficial interzise să participe la Jocurile Olimpice…

Sursa foto: Facebook / Paris 2024

Rusia și Belarus au fost oficial interzise să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Mai este un an până când cei mai buni atleți din lume vor ajunge la Paris pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024, dar acum știm cu siguranță că Rusia și Belarus nu vor fi prezente, relatează Sky News.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au blocat în mod oficial participarea acestor țări, după ce nu le-au adresat o invitație oficială la Jocuri.

Toate cele 203 comitete naționale rămase au primit invitații în cadrul unui eveniment organizat la Paris pentru a marca un an până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de pe râul Sena.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și-a anunțat intenția de a nu oferi invitații comitetelor olimpice din Rusia și Belarus în urmă cu două săptămâni, dar abia la ceremonia de astăzi aceasta a fost consfințită.

Rămân în continuare semne de întrebare dacă sportivii din Rusia și Belarus vor putea concura ca sportivi independenți, sub drapelul olimpic.

Președintele CIO, Thomas Bach, și-a menținut poziția de lungă durată de a refuza să confirme dacă aceștia pot concura, declarând presei: „Mai este încă un an până atunci”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...