G4Media.ro

Rusia se bombardează singură, forțele aeriene ruse au mai aruncat 3 bombe…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Rusia se bombardează singură, forțele aeriene ruse au mai aruncat 3 bombe asupra regiunii Belgorod/ În ultimele patru luni, Rusia a lansat peste 100 de bombe asupra teritoriilor pe care le controlează, scrie presa rusă de opoziție  

Canalul media rusesc de opoziție Astra a anunțat că forțele de la Kremlin au aruncat trei bombe în regiunile controlate de Rusia în această săptămână. Nu au fost raportați răniți, dar Astra a apreciat că numărul total al bombelor lansate de Rusia pe teritoriile proprii și pe teritoriile ocupate ale Ucrainei a ajuns la 103 în ultimele 4 luni, scrie Business Insider.

Postul independent, care critică vocal invazia Rusiei în Ucraina, a scris într-o postare pe Telegram că o bombă a fost găsită luni în satul Krapivnoye din Belgorod.

O alta a fost găsită în aceeași zi în satul Dobroye din Lipetsk, a relatat Astra, citând surse din cadrul serviciilor de urgență locale. A treia bombă a fost găsită marți în Tseplyaevo-Vtoroe, un sat din Belgorod, a adăugat Astra.

Toate cele trei sate se află în regiuni din apropierea Ucrainei. Nu este clar dacă vreuna dintre muniții a explodat.

Kremlinul a mai recunoscut asemenea accidente, inclusiv în aprilie anul trecut, când un avion Su-34 a bombardat o zonă rezidențială din Belgorod și a rănit două femei.

Evaluarea Astra a venit în contextul în care, de luni de zile, mai multe rapoarte arată că forțele Kremlinului au lansat accidental muniții deasupra teritoriilor rusești sau ocupate de Rusia.

Belgorod, o regiune situată de-a lungul graniței cu Ucraina, ar fi primit cele mai multe lovituri din partea forțelor rusești.

La 4 mai, un avion rusesc a lansat o bombă sovietică FAB-500 asupra Belgorod, rănind 7 persoane, avariind 31 de gospodării și 10 mașini. Autoritățile au ascuns cauza lansării bombei, precum și faptul că aceasta era rusească.

„Astfel de erori au consecințe distructive și letale pentru populația rusă”, scria în mai Ministerul britanic al Apărării cu privire la aceste auto-bombardamente.

Ministerul a apreciat anterior că aceste incidente pe teritoriul rusesc ar putea indica oboseala echipajelor aeriene și terestre ale Kremlinului sau lipsa de pregătire a trupelor din prima linie.

Un analist rus spune că electronicele ieftine ar putea fi de vină

Ruslan Leviev, un analist rus care a fondat organizația independentă de investigații cu sursă deschisă Conflict Intelligence Team, a spus săptămâna aceasta că accidentele ar putea fi cauzate de deficiențele munițiilor rusești.

„Una dintre teoriile noastre pentru aceste defecțiuni este lipsa componentelor responsabile de activarea aripilor bombelor”, a declarat Leviev într-un videoclip de pe YouTube încărcat de către omul politic rus Maxim Katz.

Leviev a teoretizat că, spre deosebire de munițiile de fabricație occidentală, kitul UMPK folosit de Rusia pentru a transforma munițiile neghidate în muniții ghidate a fost probabil construit pentru a fi ieftin, cu electronice civile de standarde mai scăzute decât omologii lor de calitate militară.

El a adăugat că și alte defecte, cum ar fi manopera slabă sau problemele mecanice, ar putea fi de vină.

„Această problemă persistă de când UMPK a fost folosit pentru prima dată, dar nimeni nu pare să se ocupe de ea”, a spus Leviev.

Cu toate acestea, Leviev a estimat că procentul de bombe defecte este prea mic pentru a submina în mod semnificativ eficiența munițiilor rusești.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...