G4Media.ro

Rusia protestează după suspendarea paginii de Facebook a ambasadei din Austria /…

Rusia protestează după suspendarea paginii de Facebook a ambasadei din Austria / Twitter a suspendat pagina delegației în februarie 2021

Rusia a cerut restabilirea „imediată” a unei pagini oficiale de Facebook asociate cu Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, care a fost suspendată pentru publicarea de „conţinuturi ilegale”, relatează Agerpres, care citează AFP.

Organismul rus de monitorizare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a informat duminică seara că a trimis o scrisoare companiei Meta, gigantul californian al internetului proprietar al platformei Facebook, în care a cerut „ridicarea imediată a restricţiilor asupra contului oficial” al delegaţiei ruse de la Viena responsabilă cu negocierile privind controlul armamentelor.

Suspendarea acestui cont „constituie un act de cenzură” care „încalcă principiul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei”, a adăugat Roskomnadzor.

Pagina respectivă de Facebook a fost suspendată vineri pe motiv că a publicat „conţinuturi ilegale”, potrivit şefului delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov.

Gavrilov a declarat duminică pentru agenţia de presă Tass că delegaţia nu foloseşte această pagină decât pentru publicarea de comunicate oficiale ale responsabililor ruşi.

Meta nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a AFP.

În februarie 2021, contul de pe platforma Twitter a aceleiaşi delegaţii a fost de asemenea suspendat.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Rusia va fi din ce in mai marginalizata de intreaga lume, asta va fi mostenirea lui Putin.