G4Media.ro

Rusia nu a fost invitată la o reuniune privind combaterea criminalității informatice,…

Rusia nu a fost invitată la o reuniune privind combaterea criminalității informatice, organizată de Statele Unite

Rusia nu a fost invitată să participe la o reuniune virtuală organizată de Statele Unite ale Americii şi la care iau parte 30 de ţări, pe agenda discuţiilor fiind combaterea criminalităţii informatice şi mai ales a atacurilor de tip ransomware, a indicat un înalt oficial al administraţiei americane citat miercuri de Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit experţilor în securitate cibernetică din sectorul privat, multe grupări de hackeri operează din Ucraina şi Rusia, iar unii oficiali şi analişti americani au afirmat că există astfel de grupări ruseşti care operează cu acordul tacit al Kremlinului, deşi nu sunt controlate direct de guvern.

La reuniunea virtuală de miercuri şi joi vor fi discutate, pe parcursul a şase sesiuni, probleme ca utilizarea monedelor virtuale pentru „spălarea” banilor obţinuţi din recompense, urmărirea în justiţie a autorilor de atacuri ransomware, folosirea diplomaţiei pentru a preveni astfel de fapte şi cum pot fi ajutate statele să devină mai puţin vulnerabile, a menţionat oficialul citat.

„Avem discuţii active cu ruşii, dar nu au fost invitaţi să ia parte la acest forum”, a adăugat acesta, precizând că acest lucru nu exclude participarea Rusiei la viitoare astfel de evenimente.

Oficialul citat a mai amintit că SUA discută direct cu Rusia probleme legate de ransomware în cadrul Grupului de experţi SUA-Kremlin, condus de Casa Albă şi creat de preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin. Discuţiile cu Rusia continuă şi Statele Unite au transmis acesteia informaţii privind anumiţi infractori din acest domeniu aflaţi pe teritoriul său, iar Rusia a făcut primii paşi spre rezolvarea problemelor sesizate, a menţionat sursa citată.

Preşedintele american Joe Biden a decretat prioritate a administraţiei sale răspunsul la ameninţările cibernetice după mai multe atacuri survenite pe parcursul acestui an şi care au ameninţat să destabilizeze livrările de energie şi alimente în SUA.

Sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. De ce ar fi trebuit să fie invitată?
    Că să se perfecționeze în a evita prinderea lor?

    • A arătat cineva pana acum cu dovezi clare implicarea Rusiei in atacuri cibernetice. Din cate am citit pana acum sunt doar presupuneri si bănuieli. Adică propaganda! Iar specialiștii pe care i-am consultat mi-au spus ca aceste atacuri pot părea ca vin dintr-un loc anume, dar de fapt pot veni la fel de bine si din alte părți! Asa ca…..

  2. Nici Franta nu e invitata cand se discuta submarinele.

    Nici Gheorghita nu era invitat cand SUA a decis sa nu aprobe vaccinul Astra-Zeneca nici macar la turisti.

  3. rusia, china , iran si coreea de nord trebuie sa fie izolate . ermetic si definitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.