G4Media.ro

Rusia monitorizează distrugătorul USS Arleigh Burke, după ce a intrat în Marea…

Rusia monitorizează distrugătorul USS Arleigh Burke, după ce a intrat în Marea Neagră pentru a patrula împreună cu aliaţii NATO

Armata rusă monitorizează distrugătorul USS Arleigh Burke, echipat cu rachete ghidate, după ce a intrat joi în Marea Neagră pentru a patrula împreună cu aliaţii NATO, a relatat agenţia de presă TASS, citând Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Sosirea distrugătorul USS Arleigh Burke, dotat cu sisteme Aegis, intervine într-un moment de tensiuni ridicate în regiune, unde atât Rusia, cât şi Ucraina şi NATO au efectuat exerciţii militare în ultimele săptămâni.

Decizia SUA de a trimite distrugătorul Arleigh Burke în Marea Neagră nu face decât să exacerbeze tensiunile, a declarat pentru agenţia de presă Interfax fostul comandant-şef al marinei ruse, amiralul în rezervă Viktor Kravcenko, adăugând că apariţia unor noi nave militare NATO în Marea Neagră creşte riscul de incidente militare în regiune.

„SUA nu se astâmpără. Vor izbuti în cele din urmă ca un conflict să izbucnească. Oamenii s-ar putea să nu reziste pur şi simplu tensiunii”, a spus amiralul în rezervă rus.

Într-o altă declaraţie făcută anterior agenţiei Interfax, Kravcenko explicase că Flota rusă din Marea Neagră poate urmări navele NATO în mai multe moduri. „Pe mare – prin supraveghere directă de către nave; de pe ţărm – cu mijloace radioelectronice, prin staţiile radar ale sistemelor de rachete de coastă; din aer – cu aviaţia”, a explicat ofiţerul rus.

Presedintele rus Vladimir Putin a acuzat recent ţările occidentale de ”agravarea” tensiunilor în Ucraina şi în Marea Neagră, denunţând zboruri ale ”bombardierelor strategice” în apropierea frontierelor ruse, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

În ultimele săptămâni, SUA, NATO şi Uniunea Europeană şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea faţă de mişcările de trupe ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, existând temerea privind o posibilă invazie rusă, ceea ce Kremlinul neagă ferm.

Sursa foto: Wikipedia – Dvids / D. L. „Paul” Farley

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Hai nu zau! Te pomeni ca doar acum il monitorizeaza. Fiti ba seriosi.

  • L-au monitorizat de când a fost proiect, înainte să-l vadă presedintele SUA. Venirea navelor NATO în zonă timp de 21 de zile oferă cea mai bună pregătire a rușilor de simulare în ce privește distrugerea lor.

 2. O hipersonica Zirkon=1 distrugător SUA mai puțin 😀😀😀😀. Încă 3 și bazele amerloce de la Deveselu, Kogălniceanu și Câmpia Turzii sunt istorie😀😀😀. ȘI colonia odată cu ele😀😀😀

 3. Da’ cu satelitii nu pot urmari, tavarsci admiralski? Sau ii tineti ca depozite spatiale de vodka?!

 4. Rusia și USA au granița maritima comuna între Alaska și Kamceatka. Ar fi nemaipomenit dacă s-ar urmări, s-ar război acolo și ar lasă restul lumii în pace

  • Da ce îți tremura cura. Poate e unica ta șansă să faci armata.

 5. În marina USA un simplu distrugător este o armă de luptă multiplă super-redutabilă. NU poate fi anihilat prea ușor sau făcut istorie. Are legătură cu sateliții militari și armament f.f. complex.

 6. Și ce caută armata rusă , adusă în număr mare la granița cu Ucraina ?

  • Emil,ai vazut tu insuți concentrari de trupr rusești la granița cu Ucraina…?Voi nu conștientizați că jumătate din știrile citite sunt minciuni și deznformare ,indiferent din care parte vin?

 7. Te pomenești că îi încurcă in planurile lor în privința Ucrainei !

 8. Ce de simpatizanți rusofili p-aci..! Bateți câmpii tare de tot.. Rușii au aproape o sută de mii de militari lângă granița Ucrainei. Sunt in văzul lumii fără fereală. Așa că mai lăsați palavrele… sau scrieți direct cu chirilice.