G4Media.ro

Rusia lansează un exerciţiu naval în Marea Baltică concomitent cu manevre ale…

sursa foto: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Rusia lansează un exerciţiu naval în Marea Baltică concomitent cu manevre ale NATO

Rusia a lansat marţi manevre navale ale Flotei sale din Marea Baltică, care au coincis în timp cu un exerciţiu naval major al NATO în aceeaşi regiune, informează DPA, citată de Agerpres.

Peste 20 de nave şi vase sunt implicate, între care corvete, fregate, lansatoare de rachete, distrugătoare antisubmarin şi vase de desant, a indicat armata rusă într-un comunicat, citat de Interfax.

La aceste manevre participă şi avioane de luptă antisubmarin de tipul Il-38, precum şi elicoptere, se afirmă în comunicat, potrivit căruia aceste exerciţii au fost planificate din timp.

La ora actuală în Marea Baltică se desfăşoară, sub comandament american, exerciţiul naval al NATO ‘Baltops 2022’, la care participă 45 de nave aparţinând unor state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, fiind programat să dureze până la mijlocul lunii iunie.

Activitatea militară rusă în regiunea Mării Baltice s-a intensificat considerabil. La începutul lunii mai, armata rusă a efectuat un exerciţiu major în exclava Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania.

În cursul acelui exerciţiu au fost simulate lansări de rachete Iskander, o rachetă balistică, care poate purta focoase nucleare, cu o rază de acţiune de până la 500 de kilometri.

În aprilie, Ministerul rus al Apărării lansase un exerciţiu planificat pentru mai multe săptămâni pentru a testa capacitatea de pregătire de luptă a Flotei ruse din Marea Baltică.

Tensiunile în regiune s-au acutizat pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Suedia şi Finlanda au depus ambele cerere de aderare la NATO, renunţând la vechea şi tradiţionala lor politică de neutralitate, iar lideri ruşi, între care fostul preşedinte Dmitri Medvedev, au avertizat că Moscova va instala arme nucleare în regiunea baltică.

Sursa foto: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Rusia poate pierde mai multe războaie decât începe…

  2. Dupa matematica mea de baza: 45 > 20. Daca rusii misca in front, au de la cine primi replica.

  3. Scandalagii Europei nu scapă ocazia să mai facă o ,,specială „.

  4. #Gigi….ar trebui sa vezi ce simți când încep cu fundul tău!

  5. #gicu…dacă a vrut sa fie o gluma cu spațiul de manevra,o accept! Dar subtilitatea fina în care mulți nici măcar nu știu care e nordul și care e susul,e alta treaba!

  6. #gicu…dacă a vrut sa fie o gluma cu spațiul de manevra,o accept! Dar subtilitatea fina în care mulți nici măcar nu știu care e nordul și care e susul,e alta treaba!

  7. Join Kursk.