G4Media.ro

Rusia își suspendă activitatea misiunii permanente la NATO de la 1 noiembrie,…

Sursa foto: Unsplash / Sam Oxyak

Rusia își suspendă activitatea misiunii permanente la NATO de la 1 noiembrie, după ce Alianța Nord-Atlantică a expulzat opt diplomați ruși, considerați spioni de către NATO

Moscova suspendă activitatea misiunii permanente a Federației Ruse la NATO de la 1 noiembrie, a anunțat de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. El a adăugat, de asemenea, că activitățile biroului de informare NATO de la Moscova sunt încetate, relatează agenția de presă Tass.

Moscova a informat NATO despre demersurile sale de represalii după decizia Alianței Nord-Atlantice de a revoca acreditarea a opt diplomați ai misiunii permanente ruse în cadrul organizației, considerați spioni ruși de către NATO.

„Chiar astăzi am anunțat astfel de pași. Secretariatul Internațional NATO a fost deja notificat”, a declarat Lavrov.

Context

NATO a expulzat pe 6 octombrie opt cetățeni ruși acreditați pe lângă organizație, acuzându-i că sunt de fapt ”ofițeri nedeclarați ai serviciilor de informații”, transmite Reuters.

Un parlamentar rus a anunțat că Moscova va lua măsuri de retaliere.

Cu o zi în urmă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declarase că relaţia Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) cu Rusia se situează „în punctul cel mai de jos de la sfârşitul Războiului Rece”, Moscova devenind din ce în ce mai „agresivă” pe plan extern şi tot mai „represivă” pe plan intern.

„Cred că trebuie să conştientizăm că relaţia dintre familia transatlantică şi Rusia se află în punctul cel mai de jos de la sfârşitul Războiului rece”, a subliniat Stoltenberg într-o conferinţă susţinută la Universitatea Georgetown din Washington, unde efectuează o vizită oficială.

Sursa foto: Unsplash/ Sam Oxyak

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Te injosesti trimitand ambasadori la Geoana. Ce urmeaza, sa te pazesti de armatele romana si germana?

  2. mare, pierdere, ce sa zic… expulzati-i si pe restul de 10 rusi de la nato, oricum nu au ce cauta reprezentantii unei tari inamice la sediul unei aliante politico-militare occidentale. ce au de aflat, pot afla din comunicate de presa.

    • Ăștia de la Nato sunt numai cu bune intenții ; vezi bombardarea Serbiei….Noroc că rușii nu sunt slugi ca alții !