G4Media.ro

Rusia își bombardează propriile instalații de pe Insula Șerpilor, după retragere

Sursa foto: Фотонак / Wikimedia Commons

Rusia își bombardează propriile instalații de pe Insula Șerpilor, după retragere

Expertul britanic în chestiuni de apărare Michael Clarke a declarat luni, pentru Sky News, că, după ce forțele rusești s-au retras din Insula Șerpilor, în apropiere de orașul Odesa, port la Marea Neagră, au încercat să își bombardeze propriile instalații de pe insulă pentru ca ucrainenii să nu le poată folosi.

„Nu este clar dacă acele instalații mai sunt încă operaționale și dacă au lovit ceea ce vizau pe insulă”, a spus el.

„Probabil că Ucraina nu va ocupa insula în forță, deoarece oricine se află pe Insula Șerpilor este vulnerabil la un atac. Dar cu siguranță rușii nu o controlează acum. Acest lucru face Odesa un pic mai sigură”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Piatra aia este greu de aparat.

  2. După ce ne-a fost smulsa prin tratatul ribbentrop-molotov și a fost când la rusi, când la ucraineni, apoi iar la rusi, apoi iar la ucraineni, acum este goala, pe motiv ca este greu de aparat. Bravo mah… Dați-o înapoi!!!

  3. Cred ca ucrainienii vor pune un steag pe ea in mai putin de o saptamana. Are o incarcatura simbolica un asemenea gest si cred ca asta conteaza mult in situatia de acum. Da, e greu de aparat, dar nu cred ca rusii mai vor sa piarda rachete de sute de miii de euro ca sa goneasca 5-6 paznici ucrainieni care tin un drapel ridicat.