G4Media.ro

Rusia ironizează anularea „rușinoasă” a refuzului extrădării lui Assange: „Occidentul a sărbătorit…

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Rusia ironizează anularea „rușinoasă” a refuzului extrădării lui Assange: „Occidentul a sărbătorit cu demnitate Ziua Internaţională a Drepturilor Omului şi încheierea «Summitului pentru Democraţie»”

Rusia a denunţat vineri decizia justiţiei britanice de a anula în apel refuzul extrădării în Statele Unite a fondatorului Wikileaks Julian Assange, pe care Washingtonul vrea să-l judece pentru o scurgere masivă de documente, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„Această decizie ruşinoasă într-un dosar politic împotriva unui jurnalist şi a unei personalităţi publice este o altă ilustrare a viziunii canibale asupra lumii a tandemului anglo-saxon”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pe contul său de Telegram.

„Occidentul a sărbătorit cu demnitate Ziua Internaţională a Drepturilor Omului (10 decembrie) şi încheierea ‘Summitului pentru Democraţie’ „, a ironizat ea, referindu-se la un summit virtual organizat de preşedintele american Joe Biden care se încheie vineri.

Moscova îi ia apărarea în mod regulat lui Julian Assange, pe care îl prezintă drept un campion al libertăţii presei, aminteşte AFP.

Statele Unite îl acuză că a difuzat, începând din 2010, peste 700.000 de documente clasificate privind activităţile militare şi diplomatice americane, în special în Irak şi Afganistan.

În 2016, într-un moment cheie al campaniei prezidenţiale din SUA, Wikileaks a publicat de asemenea mii de e-mailuri piratate ale echipei candidatei democrate Hillary Clinton, care au contribuit la înfrângerea acesteia în faţa lui Donald Trump.

Acest episod a alimentat suspiciuni de coluziune între Moscova şi Assange, care de asemenea a colaborat în mod regulat cu canalul de televiziune RT, deţinut de Kremlin.

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Wikileaks = GRU

  • Dupa mintea ta nici nu se poate altfel.

  • Oare câte milioane de euro cheltuiesc „serviciile” rusești cu agenții lor de influență din UE și din SUA ?
   Văzând câți are doar în România și extrapolând, credem că suma totală e exorbitantă.

   Credem, totuși, că suma alocată agenților de la noi e mult mai mică, ținând cont că numărul idioților utili de care se folosesc „agenturili” lui Putin, e infinit în România.

 2. Normal că râde rusul, ce mare lucru un pic de noviciok .

 3. Doar n-o fi si UK vreo democratie,o tara corupta profund,politicieni pedo la greu,azil pentru bagabonti gen Popoviciu.

 4. Păi ușor ușor se c am uită de democrație. Noi traim de 2 ani in stare de urgență avem prim ministru general si toată lumea e ok. Pentru un popor care a trait 45 de ani in comunism suntem înfricoșător de proști.

 5. Sunt curios de opinia lui Guccifer. Emalurile distinsei doamne secretar de stat Clinton , cele din serverul secret al dumneaei, secret chiar față de guvernul SUA au fost servite de taximetristul din Arad domnului în cauză. Până atunci îmi iau rezerve față de această democratică extrădare.

 6. Apropo, în legătură cu respectivele epistole există și vreo trei morți, un accident, o sinucidere și o crimă inexplicabilă, toate că în bancul cu directorii Cernobâl.

 7. Ce-are su la cu subprefectura ? Sau canalia Putin este suparat ca n-a fost invitat si el – sau si „pretenul” Xi Ping-Pong la acel forum al democratiilor ? Pai Putin si …. democratia , ca baba si ….. mitraliera ! In ori ce caz – asa tont si senil cum este Biden le- a tras O PALMA lui Putin – si MAI ALES lui Xi Ping-Pong invitand Taiwanul si nu China comunista ! Aferim ! Sa mai ia si cate UNA PESTE RAT canalile comuniste !

 8. @Th. Iliescu, nu cred că ați sesizat nuanțele intervenției tovarășei respective. Aici este vorba despre dialogul dintre niciodată o democrație și o pretinsă democrație, viitoare
  fostă democrație, dacă linia n-a fost depășită
  cumva deja. Cu alte cuvinte avem aici două oale sparte care se persiflează reciproc fiecare adresându-se una celeilalte cu apelativul”ciobule”.