G4Media.ro

Rusia, Iran şi China desfăşoară exerciţii cu nave de război în Golful…

sursa foto: Iranian Army office / AFP – ilustrație generică

Rusia, Iran şi China desfăşoară exerciţii cu nave de război în Golful Oman

Rusia a anunţat că un grup de nave de război din flota sa a ajuns în Iran pentru a participa la exerciţii cu Iranul şi China în Golful Oman şi Marea Arabiei, informează luni Reuters, transmite Agerpres.

Exerciţiile comune, numite „Maritime Security Belt – 2024” („Centură de Securitate Maritimă – 2024”), vor implica nave de război şi aviaţie, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat luni de presa de stat.

„Partea practică a exerciţiului se va desfăşura în apele Golfului Oman din Marea Arabiei”, a transmis ministerul. „Scopul principal al manevrelor este de a stabili siguranţa activităţii economice maritime”, se adaugă în comunicat.

Grupul de nave ale Rusiei este condus de Variag, un crucişător cu rachete din cadrul flotei ei din Pacific, a precizat ministerul. Conform ministerului, reprezentanţi ai marinei din Pakistan, Kazahstan, Azerbaidjan, Oman, India şi Africa de Sud vor acţiona ca observatori.

Nave de război chineze, iraniene şi ruseşti vor efectua exerciţii maritime comune în perioada 11-15 martie în apropierea Golfului Oman, a anunţat la rândul său luni Ministerul chinez al Apărării, citat de Reuters.

Exerciţiile au ca scop „menţinerea în comun a securităţii maritime regionale”, a subliniat ministerul într-un comunicat.

China va trimite două nave de război cu rachete ghidate şi o navă de aprovizionare pentru a participa la exerciţii, se arată în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tripleta de aur! Americanii care for face America „great” poate incep sa realizeze ca de unii singuri nu prea vor face fata si au nevoie si de Europa si de Coreea de Sud si de Japonia,deci ar fi mai de dorit sa aiba relatii bune cu aliatii decat sa sustina diversi dictatori din cealalta tabara.