G4Media.ro

Rusia ia măsuri împotriva Google şi Twitter pentru a le determina să…

sursa foto: Pexels

Rusia ia măsuri împotriva Google şi Twitter pentru a le determina să şteargă conţinutul considerat de Kremlin ca fiind ilegal

Un tribunal din Moscova a amendat luni Google cu 3 milioane de ruble (400.386 de dolari) pentru că nu a şters conţinutul considerat ilegal, în cadrul unei dispute mai largi cu gigantul american din sectorul tehnologiei, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare din sectorul tehnologiei, Roskomnadzor, a anunţat tot luni că Rusia va continua să încetinească funcţionarea Twitter pe dispozitivele mobile până când va fi şters tot conţinutul considerat ilegal.

În cazul Google, Rusia a avertizat în octombrie că va amenda Google cu un procentaj din cifra sa de afaceri obţinută pe teritorul său, pentru eşecul repetat de a şterge conţunutul interzis din motorul de căutare şi de pe YouTube, aceasta fiind cea mai fermă măsură de până acum luată împotriva unei companii străine de tehnologie.

Google, care a anunţat luna trecută că a plătit amenzi de peste 32 de milioane de ruble, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Twitter a fost supusă unei încetiniri punitive a serviciului său din luna martie, pentru postări cu conţinut de pornografie infantilă, informaţii despre consumul de droguri sau apeluri pentru sinuciderea unor minori, a arătat Roskomnadzor.

Twitter, care nu a comentat imediat anunţul de luni al Roskomnadzor, neagă că ar permite ca platforma să să fie folosită pentru a promova comportamente incorecte. Compania afirmă că are o politică de toleranţă zero pentru exploatarea sexuală a copiilor şi că interzice promovarea sinuciderii sau a autovătămării.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. La pușcărie!

  2. S-a terminat noviciokul?

  3. Nu-i nimic daca s-a terminat noviciocul, exista si alte metode. De exemplu, poti sa mori fara ingrijiri medicale in lanul de sparanghel.

  4. Mafia rețelelor sociale, manevratoare de creiere spălate, trebuie desființată. Prin amenzi de zeci de miliarde de euroi și dolarei, în fiecare zi. Nu le plătesc, sa fie interzise 8n tarile respective. Interzise definitiv, nu restrictionate

  5. Daca nu executi ordinele lui putin, te va lovi trenul sau vaporul, iar noviciokul va inlocui deodorantul.
    Asa ca parasiti rusia cat mai puteti

  6. @ nume – ai vazut tu cu ochii tai asa ceva sau e un text de la moscova pe care ai misiunea sa-l trimbitezi