G4Media.ro

Rusia expulzează diplomați lituanieni, letoni și estonieni, ca măsură de represalii

Sursa foto: Unsplash / Alex Zarubi

Rusia expulzează diplomați lituanieni, letoni și estonieni, ca măsură de represalii

Ministerul rus de Externe a anunțat expulzarea a patru angajați ai ambasadei Lituaniei, trei angajați ai ambasadei Letoniei și trei angajați ai ambasadei Estoniei și ai biroului din Pskov al consulatului general estonian din Sankt Petersburg, ca măsură de represalii, relatează TASS.

„Într-o mișcare de tip «Tit-for-tat» (represalii echivalente – n.r.), a fost reziliată acreditarea a patru membri ai personalului ambasadei lituaniene, a trei membri ai personalului ambasadei letone și a trei membri ai personalului ambasadei estoniene și ai biroului din Pskov al consulatului general al Estoniei din Sankt Petersburg. Acestora li s-a spus să părăsească Rusia în aceleași termene care au fost stabilite pentru plecarea personalului misiunilor diplomatice ruse din țările baltice”, a precizat marți Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Șefii misiunilor diplomatice ale acestor țări fuseseră convocați marți la Ministerul rus de Externe. Ambasadorilor le-au fost exprimate proteste ferme față de „expulzarea provocatoare și nefondată a personalului ambasadelor ruse din aceste țări baltice”.

Sursa foto: Unsplash / Alex Zarubi

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter