G4Media.ro

Rusia evacuează copiii din regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina, după…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Mary Ilyushina

Rusia evacuează copiii din regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina, după bombardamentele din ultimele zile

Rusia a început miercuri evacuarea copiilor din localităţile limitrofe cu Ucraina bombardate intens timp de câteva zile, şi unde Kremlinul a considerat situaţia „alarmantă”, transmite News.ro.

Guvernatorul Belgorodului a anunţat, miercuri, începerea evacuării copiilor din două localităţi din regiune care au fost supuse atacurilor de artilerie şi de mortiere, potrivit AFP.

Atacurile se înmulţesc pe teritoriul Rusiei de săptămâni, culminând cu un atac fără precedent cu drone asupra Moscovei, marţi, şi o incursiune armată spectaculoasă săptămâna trecută în regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina.

La rândul lor, forţele ruse, care conduc ofensiva împotriva Ucrainei din februarie 2022, au lansat în această săptămână mai multe valuri de atacuri masive asupra capitalei, Kiev, cu rachete şi drone explozive.

„Astăzi, un prim grup de 300 de copii va fi trimis la Voronezh”, un oraş situat la aproximativ 250 km nord-est de Belgorod, deci mai departe de graniţa cu Ucraina, a declarat Viatcheslav Gladkov, guvernatorul Belgorodului.

Alţi peste 1.000 de copii vor fi evacuaţi în alte provincii în zilele următoare, a adăugat el. Această decizie a fost luată din cauza situaţiei care s-a „deteriorat” în regiune, care a suferit aproximativ 260 de atacuri de mortiere şi artilerie doar marţi, potrivit lui Vyacheslav Gladkov.

O persoană a fost ucisă marţi seara şi patru au fost rănite în alte atacuri „masive” din noaptea de marţi până miercuri, a spus guvernatorul.

„Suntem cu adevărat îngrijoraţi de această situaţie. Bombardarea ţintelor civile continuă” la Belgorod, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Nu am auzit nici măcar un cuvânt de condamnare din partea Occidentului”, a spus el. „Situaţia este cu adevărat alarmantă. Se iau măsuri”, a adăugat el, fără a detalia.

Această recunoaştere a îngrijorării vine într-un moment în care Rusia pare să nu poată opri atacurile care s-au înmulţit pe teritoriul său de săptămâni întregi şi când Ucraina este în proces de finalizare a pregătirilor pentru contraofensiva sa împotriva forţelor ruse.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...