G4Media.ro

Rusia desfășoară forțe suplimentare la Bahmut de pe linia frontului din Donețk…

Sursa foot: ANATOLII STEPANOV / AFP

Rusia desfășoară forțe suplimentare la Bahmut de pe linia frontului din Donețk (UK Intelligence)

Rusia și-a redus activitatea ofensivă în jurul orașului Donețk, cel mai probabil pentru a redirecționa resursele către frontul Bahmut, afirmă Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie, citat de cotidianul ucrainean Pravda.

„Luptele grele au continuat de-a lungul liniei frontului din Donbas. Cu toate acestea, există o posibilitate realistă ca Rusia să fi redus numărul de trupe și să diminueze acțiunile ofensive în jurul orașului Donețk, cel mai probabil pentru a deturna resursele către sectorul Bahmut”, afirmă Ministerul britanic al Apărării.

Forțele rusești ale Ministerului rus al Apărării și ale Grupului Wagner continuă să avanseze în orașul Bahmut. Linia frontului din centrul orașului urmează în mare parte linia principală de cale ferată.

„Ucraina rezistă în general la învăluirea Rusiei dinspre sud de-a lungul liniei străzii Korsunskovo, vechiul drum principal spre vest, la ieșirea din oraș. Pentru ambele părți, secvențierea exactă a oricărei retrageri majore a unităților lor în jurul Bahmut a devenit o chestiune critică, Ucraina dorind să elibereze o forță ofensivă, în timp ce Rusia aspiră probabil să regenereze o rezervă operațională”, adaugă UK Defence Intelligence.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. UK Intelligence pentru popu/\lime.
    Nu sunt ăștia care ne-au informat de zeci de ori in ultimele luni ca rusii au ramas fără rachete? Cam după fiecare raid rusesc?