G4Media.ro

Rusia dă vina pe Ucraina pentru lovitura de rachetă asupra unei clădiri…

Sursa foto: Aleksey Filippov / AFP

Rusia dă vina pe Ucraina pentru lovitura de rachetă asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev

Ministerul apărării de la Moscova a susţinut luni că nu Rusia, ci Ucraina este de vină pentru lovitura de rachetă de duminică dimineaţa asupra unui bloc de locuinţe din Kiev, întrucât o rachetă antiaeriană ucraineană Buk ar fi interceptat eronat o altă rachetă antiaeriană, de tipul S-300, lansată tot de ucraineni şi care ar fi căzut peste respectiva clădire, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Rachete ruseşti au lovit în weekend capitala ucraineană pentru prima dată după câteva săptămâni. Autorităţile de la Kiev au anunţat că au fost afectate un bloc de locuinţe şi un loc de joacă de lângă o grădiniţă.

Ministerul rus al apărării a comunicat că ţinta asupra căreia au fost lansate patru rachete era o fabrică de armament, însă sistemul de apărare antirachetă ucrainean Buk a interceptat în mod eronat o rachetă antiaeriană S-300 lansată tot de ucraineni, care a căzut pe o clădire rezidenţială „din cauza lipsei de coordonare între sistemele antiaeriene”.

„Regimul de la Kiev a încercat să intercepteze rachete ruseşti de înaltă precizie cu arme antiaeriene staţionate în oraş”, arată comunicatul de la Moscova.

Rusia a dezminţit de mai multe ori că atacă zone civile în cadrul aşa-numitei „operaţiuni speciale” – invazia în Ucraina – în ciuda multor imagini cu locuinţe distruse şi a estimărilor ONU conform cărora din 24 februarie, când a început războiul, au fost ucişi cel puţin 4731 de civili.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că loviturile de duminică asupra Kievului sunt încă o dovadă a „barbariei” agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Sursa foto: Aleksey Filippov / AFP – ilustrație generică

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Deci mincinoșii de ruși spun ca „experții” ucraineni si-au tras o racheta de interceptare care le-a căzut in cap. Cascadorii rasului, nu alta.

    • Da, borșul rusesc, o varianta a borșului ucrainean, sau invers. Așchia nu sare departe de trunchi.

  2. Ucrainenii se bat singuri si arunca vina pe rusi, nothing new….

  3. Asta se numește „a da vina pe victimă”.

  4. S-au snooker-it singuri