G4Media.ro

Rusia: Curtea Supremă a menținut excluderea candidatului anti-război Boris Nadejdin din cursa…

Sursa foto: Telegram / Boris Nadezhdin

Rusia: Curtea Supremă a menținut excluderea candidatului anti-război Boris Nadejdin din cursa prezidențială/ Comisia Electorală Centrală i-a interzis participarea la viitoarele alegeri prezidențiale din martie 2024 pentru că ar fi găsit morți pe lista de susținători

Curtea Supremă a Rusiei a confirmat miercuri o decizie a autorităților electorale care îl exclude pe candidatul anti-război Boris Nadejdin de la alegerile prezidențiale de luna viitoare, lăsându-l pe președintele Vladimir Putin fără niciun adversar semnificativ, transmite Reuters.

Lui Nadejdin i-a fost interzis să candideze după ce Comisia Electorală Centrală a declarat că a găsit nereguli, inclusiv nume de persoane decedate, în lista de semnături ale susținătorilor pe care acesta o prezentase în sprijinul candidaturii sale.

„Curtea Supremă a Federației Ruse a refuzat să aprobe cererea mea de contestare a refuzului de înregistrare”, a declarat Nadejdin pe canalul său de Telegram. Agențiile de presă de stat rusești au citat un judecător din cadrul instanței care a confirmat decizia.

Săptămâna trecută, Curtea Supremă a respins alte două dintre contestațiile sale legale privind diferite decizii pronunțate de comisia electorală.

Miercuri, Nadejdin a declarat că va face apel împotriva ultimei decizii a instanței în următoarele cinci zile. Anterior, el a recunoscut că șansele sale de a candida împotriva lui Putin la alegerile din 15-17 martie au scăzut „complet la zero”.

Prin descalificarea lui Nadejdin, comisia electorală l-a eliminat pe singurul candidat rămas care s-a pronunțat împotriva a ceea ce Putin numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

Nadejdin a descris campania din Ucraina drept o greșeală fatală a liderului de la Kremlin. O altă figură anti-război, Ekaterina Duntsova, a căzut la primul obstacol al procesului de înregistrare în decembrie.

Putin, aflat la putere ca președinte sau prim-ministru din ultima zi a anului 1999, se confruntă cu alți trei candidați la scrutinul din 15-17 martie, dintre care niciunul nu este critic la adresa domniei sale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...