G4Media.ro

Rusia cumpără tehnologie de recunoaștere facială pentru frontierele sale terestre cu Polonia,…

sursa foto: Pixabay

Rusia cumpără tehnologie de recunoaștere facială pentru frontierele sale terestre cu Polonia, Lituania, China și Kazahstan

Autoritățile ruse au lansat o licitație pentru un contract în valoare de 830 de milioane de ruble (11,3 milioane de dolari) pentru furnizarea de tehnologie de recunoaștere facială la unele dintre frontierele sale terestre, potrivit unui anunț de pe portalul de achiziții publice al Rusiei, relatat joi de publicația media rusă independentă Polygon, transmite The Moscow Times.

Tehnologia de recunoaștere facială, care urmează să fie instalată la mai multe puncte de trecere a frontierei rusești cu China, Kazahstan, Polonia și Lituania, este destinată verificării încrucișate a identităților călătorilor cu datele stocate într-o „bază de date biometrice”..

Livrarea noii tehnologii este prevăzută până la 25 noiembrie 2023, potrivit anunțului de licitație.

Măsura de modernizare a zecilor de puncte de trecere a frontierei terestre a Rusiei vine în urma exodului uriaș de cetățeni înregistrat la sfârșitul anului 2022, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare „parțială” a rezerviștilor militari pentru a consolida forțele rusești din Ucraina, mai notează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Util, să recunoască nefericiții care încearcă să fugă din Mordor si apoi să le trimită familiile în lagăre de exterminare în masă!
    Funfunfun să trăiești in Rusist4n!