G4Media.ro

Rusia cere corespondentei BBC să părăsească țara până la sfârșitul lunii

Rusia cere corespondentei BBC să părăsească țara până la sfârșitul lunii

Rusia a acordat unei jurnaliste BBC termen până la sfârșitul lunii să părăsească țara în ceea ce a calificat drept o măsură de represalii împotriva Marii Britanii, acuzată de discriminarea mass-mediei ruse și refuzul britanic de a acorda vize reporterilor ruși.

Reporterul va trebui să plece când viza expiră pe 31 august, a declarat vineri un oficial al Ministerului de Externe. Televiziunea de stat Rossiya-24 a relatat joi că viza jurnalistei BBC Sarah Rainsford nu a fost reînnoită, citând surse neidentificate. Nici Rainsford și nici biroul BBC din Moscova nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Dacă va fi confirmată, plecarea lui Rainsford ar marca prima expulzare a unui jurnalist britanic din Rusia de când Moscova l-a expulzat pe Luke Harding, corespondentul lui Guardian, în 2011.

Măsura survine pe fondul deteriorării relațiilor Rusiei cu Occidentul aproape de un nivel minim post-război rece și pe fondul celei mai dure represiuni de la Kremlin împotriva opoziției interne din ultimii ani.

Kremlinul a obligat mai multe platforme de știri independente să se închidă sau să se identifice drept „agenți străini” și a deschis dosare penale împotriva politicienilor de opoziție.

Bloomberg, Moscow Times

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Extraordinar!Nu i-a fost prelungita viza, deoarece Anglia refuza acreditarea unor jurnalisti rusi!Pai, unde este reciprocitatea!Si titlul induce in eroare, fiind putin trunchiat!

 2. Foarte bine, următoarea pe listă e euronews

 3. Pai trendul este bun: rusii expulzează toti străinii de la ei, UE, US, UK expulzează toti rușii, eu zic ca nu pierde US, UE, UK!

 4. Paguba n ciuperci!
  Rusia trebuie izolata de restul lumii!

  • Foarte izolata.Gazprom vireaza gazul la germani, iar germanii ne dau si cu un mic adaos si evitam contactul direct!

  • Asta urmaresc si rusii. Izolarea e ultimul pas inainte de razboi.
   Cata vreme lumea se mai intalneste, mai schimba idei, nu prea pune lumea botul la propaganda.

  • @sile pai atunci au ce vor, izolare, si razboi să facă nu să amenințe, câinele care latră nu mușcă!