G4Media.ro

Rusia cere ca Polonia să-i plătească 750 de miliarde de dolari drept…

Sursa foto: duma.gov.ru

Rusia cere ca Polonia să-i plătească 750 de miliarde de dolari drept ”compensații” pentru ”investițiile” făcute de Uniunea Sovietică şi „să înapoieze teritoriile primite după al doilea război mondial”

Viaceslav Volodin, preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului rus (Duma), a cerut Poloniei compensaţii pentru „investiţiile” pe care Uniunea Sovietică le-a făcut în ţară după cel de-al doilea război mondial, relatează Reuters, citată de La Libre Belgique și Rador.

Potrivit lui Volodin, Polonia nu există ca stat decât „datorită Rusiei”. El a estimat, într-un discurs, că Polonia „trebuie pedepsită pentru că a trădat amintirea istorică a eliberării de Germania nazistă de către Uniunea Sovietică, comentând o serie de acte ostile faţă de Moscova.

Şeful Dumei a mers şi mai departe, cerând Poloniei „să dea înapoi” teritoriile pe care le-a „primit” după al doilea război mondial. Dar el a estimat şi că Rusia ar merita o compensaţie financiară în schimbul „investiţiilor sovietice” realizate pentru reconstrucţia Poloniei după război. Potrivit lui, polonezii ar trebuie să plătească 750 de miliarde de dolari Rusiei, ca recunoaştere.

De la începutul războiului din Ucraina, Polonia s-a poziţionat alături de Kiev. Pentru Mosocva, este o trădare şi drept urmare relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

 1. Rușii sunt niște cerșetori.

  • Unde mai pui si ca Uniunea Sovietica =/= Rusia, desi Rusiei ii convine sa omita asta, avand in urma si pacatul major al ONU de a inghiti aceasta confuzie.

  • ca sa fie „trădare”, trebuie ca mai inainte sa fii fost in relatii fratesti … buna gluma lui Volodin

 2. Vorba raposatului C.V Tudor: Dar o m**** nu vreti?

 3. Polonia exista si astazi in ciuda invaziilor repetate ale vecinilor. Rusia fiind de mai multe ori agresor si ocupant, nu doar in WW2.
  Sa dea Polonia teritoriile primite dupa WW2? Ok, sa zicem. Dar teritoriile luate de rusi vor fi si ele date inapoi?

 4. asa cum am mai spus, rusia este deja in delir profund

  • Teodan….esti un frectionar de haurar cu trei cărți de colorat pe care ți le treci în CV ul tau de 8 ani de studii ,terminate din obligația legii!

 5. Acuma ca un zevzec, fie el și președintele Camerei Inferioare a Dumei de Stat a declarat așa ceva nu înseamnă ca “Rusia cere”. Și la noi Sosoaca a cerut teritoriile care au aparținut României din perioada interbelica, in componenta Ucrainei acum, dar asta nu înseamnă ca “România cere”, ci doar o aiurita din, da, Parlamentul României.
  De aia mi se pare titlul prea pompos, atâta timp cât nu e o cerere oficială, despre ce teritorii e vorba in concret etc.

 6. Rusia cu mana întinsă, disperare disperareha, ha ha!!!
  Are și nesimțirea limitele ei pe Pământul asta, dar unii nu sunt de pe pământul ăsta.

 7. Ce a câștigat Rusia în Ucraina? Bahmut.
  Ce a pierdut Rusia în Ucraina? Întreaga armată, economia, viitorul, prestigiul și iluzia că Rusia nu e un dezastru total.

 8. Si eu daca te-as vede pe strada si mi-ai zice asta, ti-as dat direct cu toata sula, nu doar cu o parte, pe la bot.

 9. Daca ai curaj, urla pe strazi ca esti de partea rusilor, sa vedem exact ce iti fac romanii din jurul tau.

 10. Iarăși au apucături de Ribbentrop Molotov

 11. Care Crimeea? Aceea de unde v-ați mutat avioanele fiindcă le aruncau în aer ucrainenii? Crimeea de unde v-ați retras flota de frică, de când Maskva a devenit submarin?
  Crimeea de unde deja au fugit FSB-iștii?

 12. @ TeoDan – Cred ca mataluta esti doar pe partea pruoasta a ratiunii, aceea a ne-inteligentei. Apropo, vezi ca amercanii inca nu sunt in Ucraina iar rusii tai n-au castigat nimic de-a lungul istoriei fara ajutor consistent din partea oamenilor liberi.

 13. @ TeoDan – Cred ca mat.alu.ta esti doar pe partea pruoasta a ratiunii, aceea a ne-inteligentei. Apropo, vezi ca amercanii inca nu sunt in Ucraina iar rusii tai n-au castigat nimic de-a lungul istoriei fara ajutor consistent din partea oamenilor liberi.

 14. Rusia e atât de praf, încât o mână de partizani ruși cu 2 tancuri și niște rable de blindate a făcut prăpăd în Rusia la Belgorod. Rusia nu se mai poate apăra nici pe sine, acum că armata rusă e în flăcări, într-un șanț din Ucraina.

 15. …cea mai periculoasa arma este dezinformarea,cu asta se ocupă defapt știrile,iar cei care stateau prin case in timpul pandemiei au uitat ce gogoasă mare au papat.
  …iar acum mai papa una,”razboiul din Ukraina”.
  ca sa controlezi proștii,trebuie sa inventezi un inamic sau orice pt a’i speria.
  …si culmea,ca prostilor le plac sperieturile si nu doar,mai striga si ura cat îi țin gura.
  …aia’i !!!

  • Se va repeta oare istoria cu colapsul imperiilor de după WW1 ?Ceea ce a fost șansa românilor!Dar până atunci românii din Bucovina și Buceac continuă să moară dar nu pentru România.

 16. …pt că toate popoarele au un ’64 al lor…,adică plebicism.
  dar aicea nu’i vorba de plebicism!
  …pt ca vedem bine că Europa…e vai de ea!

 17. Mare ți-e grădina ta, Doamne….

 18. Le da Polonia degetul din mijloc și dacă mai insista ii invita la masa. Polonia ar merge peste ei și mâine la câte au tras de pe urma lor. Vedeți declarațiile premierului. Polonia nu mai e ce a fost ,niște soldați pe cai cu sabia în mana împotriva automatelor naziștilor sunt o putere militara știu prin ce u trecut. Amintiți-vă la începutul războiului au cerut Ucrainei teritori sa nu îndrăznească Rusi sa le ocupe. Cine are concepti gen Sosoaca sa emigreze în Rusia.

 19. Un fleac,nici nu merita bagati in seama cu acest maruntis…

 20. „Investitii sovietice?🤣🤣🤣🤣
  De atatea investitii tarilor aflate sub „ocrotirea” sovietica le-a luat 25-30 de ani de investitii occidentale sa ajunga pe linia de plutire. Cei care pun botu’ la propaganda puerila sovietica au un creier extrem de neted,nici macar proprii cetateni nu mai suporta dictatura bolsevica,ce sa mai vorbim de tarile din jur. Pana acum rusii s-au impus prin amenintari,dar acum cand s-au chinuit un an sa ocupe un oras de langa propria granita luptand cu o armata dotata cu arme expirate Nato,nu mai sperie pe nimeni.