G4Media.ro

Rusia: Candidatul de opoziție Boris Vişnevski, contracarat de două ”clone” controlate de…

Rusia: Candidatul de opoziție Boris Vişnevski, contracarat de două ”clone” controlate de Kremlin, a pierdut alegerile

Un opozant rus căruia puterea i-a opus două ”clone” cu același nume în alegerile locale de la Sankt Petersburg, Boris Vişnevski, a fost înfrânt de către sosia sa pro-Kremlin, Serghei Soloviev, anunță News.ro.

Vişnevski a anunţat că a fost agresat de către cinci bărbaţi după ce s-a dus să depună plângere cu privire la fraudă electorală, relatează AFP. Cei cinci bărbaţi i-au smuls copiile plângerilor şi l-au interogat, fără să-l rănească fizic, a precizat candidatul.

Boris Vişnevski, un candidat din partea Partidului Iabloko (liberal), s-a clasat al doilea în districtul N216 din Sankt Petersburg – cu 3.321 de voturi – după Serghei Soloviev din cadrul Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, care a obţinut 4.913 de voturi, a anunţat Comisia Electorală.

Înaintea alegerilor, el a făcut titluri mari în presa din Rusia şi din străinătate, după ce s-a trezit în faţa a doi contracandidaţi cu acelaşi nume şi care-i semănau în mod straniu – aveau aceeaşi barbă şi aceeaşi tunsoare.

Potrivit acestui opozant, cei doi bărbaţi şi-au schimbat numele şi înfăţişarea pentru a semăna cu el, cu scopul de a induce confuze în rândul alegătorilor şi a-l face să piardă voturi.

Opoziţia rusă a denunţat luni fraude masive în alegerile legislative, în timp ce Krelinul revendică o super-majoritate de două treimi în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, în urma unui scrutin în care vocile critice la adresa lui Vladimir Putin au fost excluse.

Opoziţia denunţă numeroase incidente – de exemplu introducerea ilegală a unor voturi în urne, întârzieri suspecte în anunţarea rezultatului votului online la Moscova şi darea afară a unor observatori din secţii de votare la Sankt Petersburg. (sursa foto: News.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asa ceva nici Caragiale nu si-ar fi putut imagina…

  2. Lipsește cel mai important detaliu. Câte voturi au avut clonele?

  3. Nivelul si metodele dictaturii lui Putin te lasa nehotarat intre greata si hohote de ras.
    Se pare ca rusii rabda mult pana dau de pamant cu opresorii…

    • Dictatura UE-nato o înghiți mai fără greață, pacaliciule? Voi, LGBT istii asa zis progresisti, niște lesturi care nu nu vor produce nimic pt tara lor, niște plosnite, trebuie sa fiți învățați sa i respectați pe patrioti, nu doar pe zdrențele merkel și bideu. Veți învăța curând, 8n lagărele de munca

  4. Numai în Rusia poți fi învins în alegeri de către pancarta pe care ți- lipit afișul electoral !