G4Media.ro

Rusia blochează accesul la site-urile CIA și FBI

Sursa foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV

Rusia blochează accesul la site-urile CIA și FBI

Rusia a blocat vineri, la cererea Roskomnadzor, accesul la website-urile CIA și FBI, precum și la site-ul web al Departamentului de Stat al SUA, Rewards for Justice, relatează CNN.

Acesta este site-ul unui program prin care Statele Unite plătesc recompense pentru informații despre amenințări la adresa securității naționale a țării.

Site-urile au fost blocate începând cu 26 ianuarie. Serviciul de presă al Roskomnadzor a declarat pentru RBC.ru că pe aceste resurse online au fost găsite „materiale care conțin informații nesigure din punct de vedere social”, precum și discreditarea armatei ruse. Roskomnadzor, după cum a precizat serviciul de presă al departamentului, a blocat site-uri web „aparținând structurilor de stat ale țărilor ostile” pentru difuzarea de materiale menite să destabilizeze situația socială și politică din Rusia.

În luna mai a anului trecut, Vasili Piskarev, șeful comitetului de securitate al Dumei de Stat, a declarat că publicațiile CIA în limba rusă reprezintă o incitare la trădare și „o încercare flagrantă de recrutare”.

La 2 mai, CIA a postat pe canalul său de YouTube un videoclip în limba rusă, care îi sfătuia pe ruși cum să contacteze în siguranță serviciul american pentru a transmite informații.

La rândul său, Serviciul rus de informații externe a deschis o recepție pe internet pe dark web în aprilie 2021, unde cere să împărtășească informații despre „amenințări la adresa securității Federației Ruse”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. la cererea cui?!! =)) =)) …. Poooo-tine Pooo-tine =))
    Ahh, dar au uitat sa precizeze si nesemnificativul fapt ca inlocuiesc internetul cu NK-net-ul =))
    Maine poimaine ii da in judecata Kim NK pe motiv ca le plagiaza stilul de viata =)) Poo-tine ai drept de autor pe dictatura? Vezi ca iti trebuie acordul scris de la Kim, altfel e plagiat =))

  2. Mama fratee, ce le-o dat-o!!
    Nu is mai revin americanii dupa o asemnea lovitura de gratie!!