G4Media.ro

Rusia are mai multe rachete de croazieră decât se credea

Rusia are mai multe rachete de croazieră decât se credea

Rusia are mai multe rachete de croazieră SSC-8 cu rază medie de acţiune decât se credea anterior, a relatat duminică ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ), citând o sursă nenominalizată din serviciile de informaţii occidentale, transmite DPA.

NATO declară că sistemul de arme încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), un acord de dezarmare din 1987, din care Statele Unite şi Rusia au anunţat că se retrag săptămâna trecută.

Statele Unite au acuzat de mult timp Rusia de încălcare a pactului.

Potrivit FAZ, în plus faţă de un batalion de antrenare la situl de testare a rachetelor de la Kapustin Iar din sudul Rusiei şi altul în Kamîşlov, la est de Ekaterinburg, există alte două locuri unde sunt staţionate batalioane şi rachete: unul la Mozdok în Osetia de Nord şi altul la Şuia lângă Moscova.

Fiecare dintre cele patru batalioane au patru lansatoare pe roţi cu câte patru rachete, a relatat ziarul. Asta înseamnă că Rusia
are cel puţin 64 de rachete SSC-8, care pot fi armate fie cu focoase convenţionale sau nucleare.

Racheta are o bătaie de până la 2.350 de kilometri. Transportând un focos convenţional de 500 de kilograme, raza de acţiune este de aproximativ 2.000 de kilometri, scrie ziarul.

Tratatul INF dintre Washington şi Moscova interzice dezvoltarea şi deţinerea de rachete nucleare sau de croazieră cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri. Rusia susţine că sistemele sale de arme au o rază de acţiune de 480 de kilometri, aminteşte agenţia germană de presă.

Cu rachetele în poziţiile lor actuale, estul şi nordul Europei ar fi în raza de acţiune, potrivit FAZ, care adaugă că mutarea lor ar putea pune întreaga Europă în raza de acţiune cu excepţia Portugaliei.

Ministrul rus al Apărării a declarat, joi, că SUA ar trebui să distrugă sistemele balistice MK-41 din România, pentru a respecta din nou Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare.

Oficialul rus a declarat că a convocat atașatul militar al ambasadei SUA pentru a-i înmâna o notă care conține solicitarea Moscovei.

Kremlinul a suspendat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) în weekend-ul trecut, după ce Washingtonul a anunțat că se va retrage în șase luni, dacă Rusia revine asupra încălcării pactului. Moscova neagă încălcarea tratatului.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu vă faceti griji, rachetele rusesti sunt construite pe principiul Matrioșkăi, in final ramane o rachetă mică, care poate fi doborată si cu praștia…

  2. Ce surpriza, Rusia a mintit.

    • Nu se poate! Chiar au mintit? Dar daca stau sa ma gandesc bine, e verosimil. Noua dupa razboi ne-au zis ca ne-au eliberat de jugul fascist, pe cand in realitate ei ne-au pus pentru 45 de ani sub jugul lor comunist. Da, cred si eu ca rusii sunt mincinosi genetic. Totusi, 45 de ani de minciuna bolsevica e un record in materie de minciuna. La ei a durat peste 70 de ani.

  3. Sa fim seriosi, mafia si crima organizata institutionala romaneasca este mult mai terorirsta pentru fiinta nationala decat rachetele rusesti.

    • Romania este deja sub ocupatia serviciilor secrete rusesti. E condusa de tradatori de tara in favoarea Rusiei. Daca tot suntem condamnati sa avem un stapan, macar sa nu fie rusii cei inapoiati, murdari, necivilizati si vesnic agresivi care desi detin o tara cat doua continente nu sunt capabili sa se hraneasca din ceea ce produc, importa alimente contra resurse. Faptul ca au armament nu le tine de foame si nici nu le aduce confort si bunastare in viata. De aceea prefer Occidentul care acreeat civilizatie. Rusii sunt incapabili de asta, doar arme, arme si razboaie, ei atat stiu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.