G4Media.ro

Rusia a trimis două bombardiere strategice în Venezuela, capabile să poarte bombe…

Rusia a trimis două bombardiere strategice în Venezuela, capabile să poarte bombe nucleare

Două bombardiere strategice rusești, capabil să poarte arme nucleare, au aterizat în Venezuela, o demonstrație de susținere a guvernului, transmite Reuters.

Aeronavele TU-160 au aterizat marți pe aeroportul Maiquetia, de lângă Caracas, după ce au parcurs peste 10.000 de kilometri. Prezența avioanelor rusești pe teritoriul Venezuelei survine la o săptămână după ce președintele  Nicolas Maduro s-a întâlnit cu Vladimir Putin, la Moscova.

Autoritățile americane nu și-au ascuns iritarea față de gestul Rusiei. ”Popoarele rus și venezuelean ar trebui să vadă despre ce este vorba: două guverne corupte care risipesc  banii publici și înăbușă libertatea în  timp ce popoarele lor suferă”, a scris pe Twitter secretarul de Stat, Mike Pompeo.

În replică, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că aprecierile lui Pompeo sunt ”complet nepotrivite”. ”Cât despre ideea că am risipi bani, nu suntem de acord.  Chiar nu este potrivit pentru ca țara a cărei jumătate din bugetul alocat apărării ar putea  hrăni întreaga Africă să facă asemenea afirmații”, a adăugat Peskov.

Ministerul rus  al Apărării nu  a precizat dacă avioanele sunt înarmate cu rachete sau care este  misiunea lor.

(Sursa Foto: Defense Romania)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Alianta prostilor fuduli: Rusia si Venezuela.

  2. au zburat pana acolo sau le-au dus pe apa ?

  3. Rușii nu au venit în Venezuela. Rușii au venit în Republica Populară Chavezo-Maduroistă ca să rezolve criza alimentară. Sputnik ar fi intrat în posesia documentului strict secret în care este descris meniul zilnic al unui chavezo-maduroist, implementat prin Programul de asistență Tupolev: 2 biscuiți de pesmet sovietic, 10 g de unsoare și 100 ml de ceai de ciorapi kaki la micul dejun, 4 biscuiți de pesmet sovietic, supă de kerosen cu șireturi de cizmă militară rusească și 150 g de grătar din talpă de cizmă militară rusească la prînz și 1 biscuit de pesmet sovietic și 200 ml de ceai de antigel la cină.

  4. Au venit sa le creasca pib ul hehe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.