G4Media.ro

Rusia a atacat peste noapte cu drone infrastructura din zona portului Izmail,…

Sursa foto: Facebook / Одеська Обласна Прокуратура

Rusia a atacat peste noapte cu drone infrastructura din zona portului Izmail, pentru prima dată după câteva săptămâni

Ucraina a declarat că Rusia a atacat instalațiile portuare de pe fluviul Dunărea pentru prima dată în câteva săptămâni, avariind un elevator de cereale și ucigând un șofer de camion, relatează Bloomberg.

Zona din apropierea portului Izmail din regiunea Odesa a fost vizată de drone timp de două ore în timpul nopții, a declarat joi guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram. Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 15 din cele 18 drone Shahed.

„Noaptea trecută, teroriștii ruși au atacat districtul Izmail cu drone de atac timp de aproape două ore. Forțele noastre de apărare aeriană au doborât majoritatea dronelor Shahed, dar, din păcate, au avut loc lovituri.

Ocupanții au atacat în mod special infrastructura portuară din regiunea Dunării. Au fost avariate un depozit, un elevator de cereale și câteva camioane. Șoferul unuia dintre camioane a murit. La fața locului a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid de pompierii de la Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență”, a afirmat Oleh Kiper, șeful administrației militare din regiunea Odesa, citat de Pravda.ua.

Rusia a intensificat atacurile împotriva porturilor de pe Dunăre, inclusiv Reni și Izmail, după ce s-a retras în iulie dintr-un acord susținut de ONU care a permis Ucrainei să trimită transporturi prin porturile sale de la Marea Neagră. Această decizie i-a împins pe producătorii ucraineni să se bazeze pe Dunăre ca principală rută de export de cereale, deși, de atunci, Kievul a reluat livrările prin mare folosind propria rută.

Atacul ar putea contribui la creșterea prețurilor futures la grâu la Chicago, care au crescut joi pentru a opta zi și se îndreaptă spre cea mai lungă creștere din 2012. O grevă asupra unei nave comerciale într-un port ucrainean în noiembrie a sporit riscurile pentru transporturile din regiune, iar furtunile recente din Marea Neagră au perturbat, de asemenea, fluxurile de cereale. Prețurile globale ale cerealelor au fost susținute și de o cerere accelerată din partea Chinei și de îngrijorările legate de condițiile meteorologice în cazul unor producători cheie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat partenerilor occidentali să ajute la asigurarea apărării aeriene pentru porturile din regiunea Odesa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...