G4Media.ro

Rugby: Femeile transsexuale nu mai au voie să participe la competițiile internaționale…

Rugby: Femeile transsexuale nu mai au voie să participe la competițiile internaționale de rugby feminin

Jucătoarele transsexuale nu vor mai putea participa la meciurile internaționale de rugby feminin, inclusiv la Cupa Mondială din acest an, a anunțat organismul de conducere al acestui sport, citat de Sky News.

Liga Internațională de Rugby (IRL) a precizat că intenționează să efectueze mai multe cercetări înainte de a-și finaliza regulile și că va folosi evenimentul de la sfârșitul anului pentru a ajuta la dezvoltarea unei „politici de includere a femeilor transsexuale” pentru viitor.

IRL a precizat că decizia sa a fost influențată de „mai multe evoluții relevante din sportul mondial”, inclusiv de o concluzie a Comitetului Olimpic Internațional conform căreia depinde de fiecare sport în parte să evalueze „modul în care un sportiv poate fi avantajat în mod disproporționat în comparație cu colegii săi”.

„Până la finalizarea unor cercetări suplimentare pentru a permite IRL să implementeze o politică oficială de includere a transsexualilor, jucătorii de sex masculin-feminin (trans) nu pot juca în meciurile internaționale de rugby feminin”, a declarat IRL, înainte de adăuga: „IRL va continua să lucreze pentru a dezvolta un set de criterii, bazate pe cele mai bune dovezi posibile, care să echilibreze în mod echitabil dreptul individului de a juca cu siguranța tuturor participanților”.

Luni, FINA, Federația internațională de natație, a interzis participarea concurenților transsexuali la competițiile feminine de elită dacă aceștia au trecut prin procesul pubertății masculine.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Alea nu sunt femei, sunt barbati care din cauza unor probleme psihice si-au taiat organul

 2. nu inteleg de ce astfel de decizii se iau pe rand de fiecare federatie in parte. ar trebui sa fie de la sine inteles ca in sporturile care presupun efort fizic (cu exceptia sahului, tablelor si piticotului) e nedrept ca barbatii cu peruca si sutien sa fie considerati femei doar pentru ca asa sustin ei ca se simt.

 3. Sa se faca competitii numai pentru lgbtquristi++++, care e problema?

 4. Lia Thomas – intotatoare chipurile trans, dar de fapt inca are aparatul genital masculin, a declarat ca desi colegele ei se simt prost sa imparta vestiarul – sa il vada gol pe acolo si desi are avantaj asupra femeilor, el este fericit. Nu pot spune ea, sorry not sorry.

  Acest barbat pierdea competitiile de la amsculin, si-a spus femeie si acum castiga pe banda rulanta. Este total o bataie de joc si o asuprire a femeilor de catre niste dezaxati. Ca barbatii normali nu ar face asa ceva, evident, dar dezaxati exista, la fel dezaxate.

  Niste oameni egoisti. Trebuie eventual facuta o categorie speciala, ”open” pentru cei care s-au nascut altceva decat pretind ca sunt acum, desi cromozomii sunt aceiasi si sunt in fiecare celula din corp, insa evident ca in lumea asta woke si biologia este relativa.

 5. G4media, degeaba stergeti mesajele, sunteti pe alta lume si voi si jurnalistii vostrii.

  Reiterez: E VORBA DE RUGBY LEAGUE si meciurile de RUGBY LEAGUE. Voi n-ati vazut asa ceva niciodata, la noi se joaca exclusiv RUGBY UNION!

 6. XX != XY