G4Media.ro

Rudele și prietenii celor doi tineri care au murit în accidentul de…

sursa foto: G4Media

Rudele și prietenii celor doi tineri care au murit în accidentul de la 2 mai protestează în Piața Victoriei: „Cei pe care îi iubim nu pleacă”/ Tragedia, provocată de un adolescent aflat sub influența drogurilor

Rudele și prieteneii lui Sebastian și ai Robertei, cei doi tineri care au murit în accidentul din localitatea 2 mai protestează, duminică seară, în Piața Victoriei: „Cei pe care îi iubim nu pleacă” este unul dintre sloganele afișate de aceștia.

Aproximativ 15 oameni, printre care și părinții lui Sebastian, iau parte la manifestația dedicată tinerilor uciși în accidentul care a avut loc la 19 august în localitatea învecinată cu Vama Veche.

Aceştia au cerut înăsprirea pedepselor pentru şoferii care se urcă băuţi sau drogaţi la volan, prin modificarea Codului penal, cât şi ca poliţia să acţioneze conform legii.

Tragedia a fost provocată de Vlad Pascu, un adolescent care se afla sub influența drogurilor, conform autorităților.

UPDATE 18:08: „”Sper ca generația lui Sebi și a Robertei să schimbe ceva pentru țară. Asta e speranța mea…să aibă siguranță, să meargă noaptea pe stradă” a declarat mama lui Sebastian, unul dintre tinerii uciși, în fața reporterilor

Context

Vlad Pascu a plecat inițial de la locul accidentului, dar a fost găsit de polițiști în apropiere de Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a iești pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Mai mulți martori au declarat că adolescentul de 19 ani nu părea conștient și nici măcar nu știa că a produs un accident grav.

  • Mai multe detalii, aici.

Incidentul a stârnit o dezbatere națională despre problema consumului de droguri în rândul tinerilor, dar și a drumurilor periculoase din România, iar controversa a luat amploare când mama lui Vlad Pascu a fost reținută de procurorii DIICOT pentru că ar fi încercat să șantajeze martorii din dosar.

Miruna Pascu a fost reținută în arest preventiv după audieri, dar a contestat decizia. Curtea de Apel București a decis să respingă ca nefondată contestația.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred ca nici in Africa nu se moare asa pe sosea