G4Media.ro

Rudele celor 3 mineri morți în accidentul de la Jilț Sud cer…

Sursa foto: Captură video / ProTV

Rudele celor 3 mineri morți în accidentul de la Jilț Sud cer 2,7 milioane de euro despăgubiri de la Complexul Energetic Oltenia / Primele concluzii tehnice: Mașina a sărit din viteză, iar frânele nu au funcționat și a căzut în gol de la 3 metri

Rudele minerilor decedați în urma accidentului de la cariera Jilț Sud, petrecut în ianuarie 2023, solicită despăgubiri în valoare totală de 2,7 milioane de euro. La dosarul anchetei se așteaptă și o expertiză tehnică a mașinii care s-a răsturnat cu angajații în cariera minieră, anunță Europa FM.

Avocatul care reprezintă familiile celor 3 mineri morți în accidentul de muncă produs în 17 ianuarie anul acesta la cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia, a anunțat că a depus la dosarul penal o cerere de despăgubiri.

Rudele acestora solicită în total 2,7 milioane de euro despăgubiri pentru traumele produse, constituindu-se în dosar părți civile.

În ancheta desfășurată de polițiștii din Gorj, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, a fost solicitată și o expertiza tehnică a autoutilitarei.

Primele concluzii tehnice au arătat faptul că mașina cu care au fost transportați în carieră, una omologată pentru transport marfă, a căzut în gol de la 3 metri, a sărit din viteză iar frânele nu au funcționat.

Accidentul produs la cariera Jilț Sud a dus la moartea a 3 mineri și rănirea altor 10. Ei interveniseră pentru repararea unui utilaj care se defectase. La întoarcerea din schimb, mașina cu care erau transportați s-a răsturnat.

Medicii legiști au constat că moartea minerilor s-a produs prin asfixie prin compresie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Partea nasoală e că Complexul Energetic Oltenia e de stat, deci calicii ăia cer bani de la noi, plătitorii de taxe.

    • Cacofonia e o invenție fără sens a comuniștilor

    • Daca platitorii de taxe voteaza majoritar politicieni care au contribuit la situatie, nu vad neaparat o problema. Nu stiu daca a fost cazul aici, dar nu m-ar mira.