G4Media.ro

RT Deutsch, canalul susținut de Kremlin, promovează teoria conspirației și devine numărul…

RT Deutsch, canalul susținut de Kremlin, promovează teoria conspirației și devine numărul unu pe platformele sociale înaintea alegerilor parlamentare din Germania

Un videoclip de pe YouTube care colportează teoriile conspirației anti-vaccin din Germania a fost vizionat de peste un milion de ori. O postare pe Facebook care promovează un partid politic de extremă dreaptă local a fost distribuită de zeci de mii de oameni. Un mesaj pe Twitter care ataca un politician de frunte înaintea viitorului scrutin a fost apreciat în mod repetat de mai multe luni, scrie site-ul POLITICO.

Mii de postări de pe rețelele de socializare ca acestea se răspândesc prin cea mai mare putere economică a Europei și toate provin de la RT Deutsch, canalul media în germană susținut de Kremlin.

RT Deutsch, al cărui scop este să ofere o alternativă la perspectiva mass-mediei occidentale asupra actualității și să promoveze interesele strategice ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a devenit cea mai proeminentă platformă pe rețelele sociale din Germania cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri federale din 26 septembrie.

Din martie 2021, RT Deutsch s-a concentrat pe promovarea temerilor anti-vaccin în jurul pandemiei COVID-19 și susținerea Alternativei pentru Germania (AfD), partid de extrema dreaptă. Postările sale, în mod colectiv, au acumulat aproximativ 22,7 milioane de interacțiuni pe Facebook sub formă de comentarii, aprecieri și distribuiri, potrivit cercetărilor efectuate de German Marshall Fund (GMF) din Statele Unite, un grup de reflecție bazat la Washington.

Aceste cifre plasează organizația media susținută de Kremlin în fruntea clasamentului mediei sociale înaintea platformelor germane tradiționale precum Bild, tabloidul național deținut de Axel Springer (care este și coproprietar al POLITICO) și Deutsche Welle, canalul public internațional, bazat pe analiza de la CrowdTangle, un instrument de analiză deținut de Facebook.

Există în mod clar o cerere uriașă pentru ceea ce Rusia distribuie aici printre germani. Și acesta, cred, este profund îngrijorător în Occident „, a declarat Bret Schafer, șeful echipei de procesare a informațiilor la Alianța GMF pentru Securizarea Democrației.

Este clar de unde provine acest conținut. Aceasta nu este ca o operațiune de informare sub acoperire în care există un site partizan pe care Rusia l-a creat„, a adăugat el. “Într-un fel depășește majoritatea, dacă nu chiar toate, canalele media tradiționale.”

RT Deutsch sprijină în mod fățiș AfD cotat cu 11% în sondajele de opinie pentru alegerile din 26 septembrie. Pentru prima oară din 2005, Partidul Social Democrat (SPD) condus de vice-cancelarul și ministrul de finanțe, Olaf Scholz, are șansa să se claseze pe primul loc, înaintea Uniunii Creștin Democrate/Uniunii Creștin Sociale (CDU/CSU) al cărei candidat, Armin Laschet face o figură extrem de ștearsă după 16 ani de conducere a cancelarei Angela Merkel.

Verzii, plasați în fruntea sondajelor în primăvară, au căzut pe locul trei, iar RT Deutsch a ținut-o sub un tir constant al criticilor pe co-lidera lor, candidată la funcția de cancelar, Annalena Baerbock, o opozantă fermă a construirii conductei de gaze naturale Nord Steam 2, care să lege Rusia de Germania. Potrivit unei surse guvernamentale de la Moscova citată de agenția Bloomberg, Rusia este pregătită să folosească mijloace importante pentru-i a bara drumul lui Baerbock către funcția de cancelar federal.

POLITICO, Bloomberg

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hidra ruseasca se baga in toate tarile europene.
    Trebuie de inchis lor oxigenul. Libertatea de exprimare nu trebuie confundata cu propaganda ruseasca si NU trebuie sa puna in pericol integritatea tarii si a Uniunii Europeene

  2. Ar fi mai corect ptr libertatea de exprimare ca oamenii sa-si folosească creierul în loc sa ceara cenzura. Adevărat, pentru unii ar fi mai grea viata asa. Sa trebuiască sa analizeze, sa aleagă. Mai comoda e obligativitatea.