G4Media.ro

Royal United Services Institute: Odată cu aderarea Suediei în NATO, Rusia riscă…

Foto: Captură Google Maps

Royal United Services Institute: Odată cu aderarea Suediei în NATO, Rusia riscă să fie „exclusă militar” din Marea Baltică și din spațiul său aerian

Aderarea Suediei la NATO marchează o „schimbare dramatică și istorică” a politicii sale de securitate și înseamnă că alianța poate „să-și proiecteze forța mai eficient în Scandinavia”, a declarat un grup de reflecție în domeniul apărării și securității, potrivit Sky News.

Stockholm a trecut ieri de ultimul obstacol în calea aderării la NATO, deoarece Ungaria a renunțat la opoziția sa după luni de amânări.

Dr. Neil Melvin, director de securitate internațională la Royal United Services Institute, a declarat că acest lucru anulează istoria de neutralitate a Suediei „care datează din perioada napoleoniană”.

„Ca parte a NATO, Suedia se alătură unei alianțe nucleare după decenii în care țara a fost în avangarda mișcării pentru dezarmare și neproliferare”, a spus el.

Dr. Melvin a adăugat că țara „aduce în mod deosebit în NATO o armată bine echipată, peste o sută de avioane de luptă avansate, o marină modernă, inclusiv cinci submarine, precum și o bază industrială de apărare avansată din punct de vedere tehnologic”.

În prezent, Moscova riscă să fie „exclusă din punct de vedere militar” din Marea Baltică și din spațiul său aerian, a adăugat el, „în timp ce NATO poate proiecta forțe mai eficient în Scandinavia și în nordul îndepărtat și în Arctica”.

„Rusia se confruntă acum cu necesitatea de a construi o forță militară semnificativă în nordul său pentru a echilibra noua forță regională a NATO, ceea ce îi întinde și mai mult resursele”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. RUSIA AR TREBUI DESFINTATA DE PE HARTA , PRECUM FÂȘIA GAZA !!!