G4Media.ro

Roxana Wring: Am sesizat Comisia Europeană cu privire la ajutorul de stat…

Roxana Wring: Am sesizat Comisia Europeană cu privire la ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către Gabriela Firea

Președinta USR București, Roxana Wring, care este și consilier CGMB, anunță că a depus, marți, sesizare la Comisia Europeană privind ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către Gabriela Firea. ”Aceste companii, care au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București, au primit un ajutor incorect pe bani publici”, anunță Wring într-un comunicat.

Ce acuză președinta USR București în legătură cu ajutorul acordat companiilor municipale:

1. Au primit împrumuturi fără dobândă și fără garanții.

2. Au beneficiat de majorări de capital social din bani publici.

3. Au primit contracte și lucrări prin încredințare directă.

”Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme și cheltuieli de funcționare. În plus față de aceste sume, companiile au primit și contracte în condiții necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slabă calitate, iar singurul motiv pentru care s-au încredințat contractele a fost pentru a justifica existența acestor companii”, mai acuză consiliera CGMB.

Context. Companiile municipale au fost înființate ilegal, conform deciziei Curții de Apel București, mai susține Wring. Ea amintește că se la anunțarea deciziei și până acum, Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic pentru a pune în aplicare decizia instanței. ”Dimpotrivă, companiile toacă bani nestingherite și dau salarii nemeritate unor cohorte de clienți politici ai Gabrielei Firea și ai PSD”, mai arată președinta USR București.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Usr-ul singurii care chiar fac opoziție atât cat pot si ei vai de capu lor împotriva ciumei rosii…liberalii lu peste au mimat opoziția dar ce sa zic vor la putere…mars mah de aici.

 2. S-a vorbit mult despre finantarea acestor companii si mai ales despre ineficienta lor.
  Felicitari celor de la USR, care au hotarat sa ia atitudine.

 3. Interesat rezultatul acestui demers….
  Dar am o nelamurire fata de mesajul din finalul materialului: „Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.” Acest material este platit, adica este o „reclama”, face parte dintr-o campanie de „imagine”. E pe sistemul interesul poarta fesul.

  • Buna, Marius,

   Fondul pentru democratie este un proiect unde oamenii (pana acum peste 800) doneaza bani pentru ca proiecte civice sa primeasca finantare, printr-un mecanism transparent de finantare, cu votul direct al oamenilor care doneaza si al boardului. Poti sa citesti mai multe despre aceasta chiar pe site-ul https://fondulpentrudemocratie.ro/. Acolo vezi gasi inclusiv aplicatia pentru finantare a celor de la G4Media, adica ceea ce ei si-au ales sa scrie si cititorii au finantat.

   Daca mai ai alte nelamuriri, le asteptam cu drag.

   Multumim!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.