G4Media.ro

Romii din Transilvania, mesaj în limba lor adresat Guvernului: JA CHERE doamna…

Romii din Transilvania, mesaj în limba lor adresat Guvernului: JA CHERE doamna premier Dăncilă!

Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania cer demisia Guvernului Dăncilă, pentru faptul că nu ar fi făcut nimic pentru etnia lor, transmite Agerpres.

„Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, 8 aprilie, mai multe organizaţii de romi din Transilvania – Fundaţia Roma, Gypsy Media, Centrul creştin al romilor din Transilvania, Organizaţia etnică a romilor din România, Asociaţia romilor din Transilvania, Partidul Creştin al Romilor din Transilvania, transmit un mesaj Guvernului şi premierului să demisioneze pe limba romani: ‘JA CHERE doamnă premier Dăncilă’, adică ‘Du-te acasă’. Reprezentanţii romilor sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul României nu a făcut nimic pentru romi şi, mai mult decât atât, nu s-a elaborat o strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de organizaţiile respective.

Aurel Pascu, reprezentant al romilor din Transilvania, spune că Guvernul PSD-ALDE s-a folosit de romi doar pentru voturile acestora.

„Este normal şi firesc să se ceară demisia premierului, deoarece situaţia în care trăiesc romii din România e neschimbată, vedem că se poate şi mai rău. Ne-am săturat de promisiuni şi de rapoarte trimise instituţiilor europene potrivit cărora romii sunt integraţi şi ajutaţi, în condiţiile în care realitatea este cu totul alta. Guvernul PSD-ALDE s-a folosit de romi pentru a fi votat cu implicarea unor aşa zişi lideri romi, care nu şi-au adus nici un aport bun asupra etniei ţigăneşti. Vedem acum că se apropie alegerile europarlamentare şi, din nou, romii vor fi o masă de manevră pentru a li se lua votul. Am ales această zi pentru a cere demisia Guvernului şi a premierului Dăncilă deoarece este o zi de sărbătoare pentru romi şi suntem mai bine auziţi”, a menţionat Aurel Pascu.

Sursa Foto: Vocearomilor.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

  1. Dancila a crezut ca de rromi are grija UE si nu si-a mai batut capul!

  2. Cand vorbiti de rrrrrromi, va referiti de fapt la tigani , nu?

  3. Dancila n-a facut nimic nici pentru romani, nici pentru unguri, nici pentru sasi, nici pentru secui.

  4. Si etnia romanes are mai multa demnitate decat……se stiu ei care anume din sud-est !

  5. Deputatul rom Vasile Daniel a fost unul dintre cei nouă minoritari, alții decît udemereștii, care au votat pentru modificarea Codului Penal.

  6. Ba a facut, le-a inrautati tuturor traiul: s-au mai taiat paduri, au mai furat de la buget, au mai distrus un pic justitia, au mai taxat un pic companiile romanilor etc.

  7. Romi sau țigani, ce or fi, sa pună mana sa muncească, sa învețe, sa se educe…

  8. Nu a facut nimic pentru etnia voastra? Stati linistiti la locurile voastre. Nici pentru etnia noastra nu a facut nimic.

  9. i-au vorbit pe limba ei. ce etnie credeti ca au venitii din tiliorman ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.