G4Media.ro

Romii dau în judecată organizatorii recensământului. ”În județul Cluj, în 2011 erau…

Romii dau în judecată organizatorii recensământului. ”În județul Cluj, în 2011 erau înregistrați 21.000 de romi, iar acum am ajuns la 17.000, cifră care nu e reală”

Partida Romilor ”Pro Europa” dă în judecată organizatorii recensământului populației și locuințelor derulat anul trecut pe motiv că numărul membrilor etniei este unul mic, scrie Cluj24.

Liderul organizației de tineret a Partidei Romilor Cluj, Dragoș Roșianu, susține că procentele aferente romilor sunt mici în mod deliberat, fiind numeroase cazuri de familii de romi care nu au fost recenzate la nivel național, înclusiv în județul Cluj.

”Suntem nemulțumiți de procentele pe care le au romii la recensământ. De exemplu, în județul Cluj, în 2011 erau înregistrați 21.000 de romi, iar acum am ajuns la 17.000, cifră care nu e reală. Au fost localități unde familii de romi nu au fost recenzate, nu a trecut niciun recenzor să îi întrebe ceva. Au fost și cazuri în care anumiți primari au pus recenzori  apropiați de-ai lor pentru a încasa bani pentru recenzarea din teren dar, pe de altă parte, și de a-i face pe romi să nu se declare romi”, a spus Roșianu.

Citește și:

Recensământ: Procentul de 3%, populație romă, este considerat prea mic față de realitate, susțin liderii comunității rome / ”Recenzorii nu s-au dus în comunitățile de romi” / ”Bătrânilor le e foarte teamă să-și declare etnia, iar tinerii sunt plecați în străinătate”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. restul e la cerșit pă Germanea, mo.

  • Sunt de vina organizatorii recensamantului ca romii nu s-au auto-recenzat ?
   Sunt de vina organizatorii recensamantului ca nu stiau pe unde s-au dus la furat, ca sa mearga dupa ei sa-i recenzeze ?

 2. Haoleo, pierd baștanii din drepturile pecuniare primite per capita, la fel și reprezentarea politică. Și din locurile rezervate moka la facultăți.
  Bahtalo…

 3. Mulți n-au nici certificat de naștere, nici carte de identitate. I-a încurajat Partida Romilor să se înregistreze la stat și nu știu eu?

 4. Civilizarea are ca efect reducerea numarului de copii facuti. 1,2 sau 3 in loc de 7-8.

 5. S-au fscut manarii masive la recensamant! Ar trebui investigat de DNA. Mie mi-a „crashuit” aplicatia online fix cand trebuia sa completez la Religie…nu am mai avut ocazia sa rectific.

 6. Are dreptate: 17.000 nu e o cifră reală decât într-un sistem de numerație cu baza cel puțin egală cu 17.001. În rest, e număr, nu vă uitați în gura dex-ului sau la câte zice vecinul că i-a dat lu’ nevastă-sa.

 7. Bun, sa zicem ca valoarea este prea mica fata de realitate.

  Ce vor invoca, ca baza legala, in plangere?

 8. Gargară!
  Și țiganii și ungurii, ca să fie luați în seamă pt asta, trebuie ca-n instanță, să dovedească ce acuză, să aducă probe prin care să demonstreze acuzațiile pe care le aduc în legătură cu referendumul. Așa se discută, nu pe povești…

 9. Eu zic sa ii cipam pe toti asa sigur ies la numaratoare.

 10. Dacă nu i-ați învățat să nu se mai dea romani… ce să vă facem?

 11. Clar sunt majoritari,la cum suntem priviți afară și asta in corpore.Păcat că s-a ajuns la așa o percepție generală.

  • Guvernul e condus de etnici români și au omorât țara. 2,18% din PIB pt. Educație și 0,85% pt. pensii speciale.

 12. Oricine a trecut la măcar 10km de un tribunal, știe că așa ceva nu se poate executa.. Drept urmare cțiunea are ca scop și este promovată de G4 media pentru a alimenta conflictele interetnice.

 13. Trebuia sa trimita partida romilor recenzori voluntari. „Bahtalo! Primiti cu recensamantul?”

 14. În județul Cluj , nici românii nu sunt cât spune recensământul. Majoritari sunt suedezii , înalți, blonzi și desigur culți și civilizați. Excepție face Boc că a avut pojar când era mai mic .

 15. Am fost recenzor pe București în punctele fixe ( scoli, licee, Mall) dar și din ușă în ușă! Din 10 persoane de etnie r, 8 au declarat că sunt români ! Fără să facă nimeni manevre sau altceva, la fel a fost și la colegii mei. Ce le puteam face ?!?
  Dacă se va ajunge la proces eu îmi asum afirmațiile in fața instanței! Nu mai vorbiți aiurea, intrebati-i pe cei care au bătut din ușă în ușă la 40° astă vară

 16. Ca să te declari de o anumită etnie trebuie să ai CONȘTIINȚĂ NAȚIONALĂ. Iar țiganii au o mare problema. Una ar fi că etnonimul de „romi” nu prea e acceptat. Să fim serioși, e o invenție corectă politic băgată pe gât după ’90.
  A doua problemă e că nu prea sunt ei mândri de neamul lor.

 17. Problema e că nu au primit suficiente doze de vaccin și măști.