G4Media.ro

Romii căldărari dintr-o localitate din Sibiu susțin că nu vor renunța la…

sursa foto: Pexels

Romii căldărari dintr-o localitate din Sibiu susțin că nu vor renunța la căsătoriile între minori și nu-și vor trimite fetele la școală: ”Nu am văzut niciodată poliția să se autosesizeze” (Turnul Sfatului)

Autoritățile sibiene și reprezentanții romilor căldărari din Brateiu au avut, luni, o primă întâlnire pentru a discuta despre prevenirea căsătoriilor timpurii și răpirile din comunitatea romă, dar și școlarizarea copiilor din această etnie transmite Turnul Sfatului. Mulți dintre părinții romilor tradiționali refuză să-și mai trimită copiii la școală, în special fetele după primele clase.

Răspunsul lui Traian Căldărar, reprezentantul romilor și consilier local în cadrul primăriei Brateiu a fost de neclintit, cel puțin deocamdată: Nu-și vor trimite fetele la școală pentru a le proteja și se vor căsători devreme, pentru că aceasta le este tradiția.

În cursul zilei de luni, 27 martie, la Centrul de Informare din cadrul Școlii Gimnaziale din Brateiu a avut loc prima ședință a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi Sibiu. Principalul scop al acestei întâlniri a fost prevenirea mariajelor timpurii și a răpirilor în comunitățile cetățenilor români de etnie romă, autoritățile sibiene dorind să aibă discuții cu membrii etniei rome, adulți și minori, din Brateiu și Buzd asupra limitei dintre lege și tradiție, asupra drepturilor individuale ale femeilor și ale copiilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Care e utilitatea scolii in Romania? Ca sa fii indoctrinat si insuficient educat? Bine, poti sa inveti ca sa fii pregatit cand emigrezi. Dar in Romania ai scoala degeaba. Shmekeria conteaza.

    • Scoala nu este degeaba, chiar si la un nivel nesatisfăcător al educației. Pentru romii aia daca învață sa scrie si sa citească este un câștig imens, chiar daca ei nu-si dau seama.

  2. asa sunt majoritatea, degeaba o tineti langa cu discri.minarea. nu sunt integrabili si nici utili societatii.

    • Din cauza oamenilor ca tine nu sunt integrabili. Romii au problemele pe care le au din cauza romanilor. Asculta „Obiceiul pamantului” de la DoR, pe Youtube