G4Media.ro

Romgaz anunță rezilierea contractului pentru centrala termoelectrică de la Iernut, din cauza…

Sursa foto: Romgaz / Facebook .

Romgaz anunță rezilierea contractului pentru centrala termoelectrică de la Iernut, din cauza nerespectării termenului de construcție

Compania Romgaz a anunțat vineri rezilierea contractului pentru construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, la Iernut, motivul invocat fiind nefinalizarea în termen a lucrărilor, potrivit unei informări transmise Bursei de Valori București (BVB).

Executanții lucrării sunt Duro Felguera S.A. si Romelectro S.A..

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 și art. 234 alin. (1), din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informează acționarii și investitorii asupra faptului că, începând cu dată de 17 iunie 2021, Contractul de lucrări nr. 13384/2016, având că obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, a încetat prin reziliere, motivat de nefinalizarea în termen, de către Executant, a lucrărilor de construcții și punere în funcțiune a obiectivului de investiții. Rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, începând cu dată de 17 iunie 2021, a intervenit ca urmare a împlinirii termenului de suspendare a notificării de reziliere, fără ca părțile să fi ajuns la agrearea unei soluții care să asigure finalizarea și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, în termen cât mai scurt posibil”, precizează raportul transmis de Romgaz către BVB.

Sursa foto: Romgaz / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. n-au fost destul de buni Siemens, ati vrut voi neaparat sa faceti cu Romelectro.. Acum ar trebui sa dati spaga inapoi

 2. Acesta este “jurnalismul de calitate” promis de G4Media?!
  Vă mulțumiți să preluați comunicate și postări pe FB, nu faceți nicio documentare, nu explicați nimic, sunteți doar niște “răspândaci”. Nicio diferență între g4Media și Știripesurse, de exemplu. Aflu dintr-un comentariu că autorul “isprăvii” de a nu reuși să termine la timp o astfel de lucrare este compania românească Romelectro. Etic și normal ar fi fost să cereți un punct de vedere de la această companie.
  Promit că este ultima dată când mai intru pe G4Media.

  • Etic si moral ar fi fost ca minunatele
   companii mentionate sa-si fi facut treaba pentru care au fost contractate. Astept sa dati vina pe beneficiar ca e rau si nu v-a prelungit termenul, poate ar fi bine sa cereti spaga inapoi..

  • Pe timpuri existau jurnaliști de investigație, acum jurnalismul se face din cur de pe canapea!

 3. Nu te da bătut! 😁

 4. @mvm La ce te poti astepta de la niste useristi?! Superficialitate si incompetenta.

 5. ROMGAZ, gigantul de stat cu cele mai mari Salarii din Romania…

  G4media; „Gigantul cu capital de stat Romgaz a ratat construcția termocentralei clasice de la Iernut, dar vrea să extragă gazele din Marea Neagră
  23 Februarie 2021.
  Romgaz, una dintre cele mai mari companii cu capital de stat din România, a ratat proiectul termocentralei clasice de la Iernut, ce ar fi trebuit să producă energie electrică din gaze naturale, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
  Demnitarul a criticat conducerile succesive ale companiei pentru că nu au verificat proiectul.
  Pe de altă parte, Romgaz a anunțat în repetate rânduri că vrea să se implice în proiectul complex al producției de gaze din Marea Neagră prin preluarea participației de 50% din proiectul Neptun Deep de la compania americană ExxonMobil.
  „Acolo a fost un eşec total al vechilor conduceri ale Romgaz, care s-au mulţumit să zică că avem un contract la cheie şi este responsabilitatea firmei constructoare să dea contractul la cheie. Uite că firma constructoare a dat greş şi ce facem? Trebuie să reluăm lucrările, să finalizăm până la sfârşitul anului această investiţie, care este absolut necesară”, a declarat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu.
  Ministrul Virgil Popescu a acuzat faptul că Romgaz nu a avut un evaluator independent care să verifice lucrările.
  „Abia acum se face acest lucru, vedem care este stadiul lucrărilor. Era obligatoriu, din punctul meu de vedere, ca Romgaz să fi angajat un contractor independent care să supravegheze lucrările şi să sesizeze eventuale abateri”, a continuat el, în cadrul conferinţei ZF Power Summit.

  CINE va plati constructorilor si subcontractrilro toate lucrarile efectuale pana azi?!
  Scandalul e cat casa, uite aici:
  https://www.zf.ro/companii/centrala-iernut-cea-mare-investitie-statului-energie-transforma-intr-20026239

  • @lili Mulțumesc pentru informații! Asta trebuia să facă și așa-zisa publicație G4Media. Primim ca “breaking news” ceva ce s-a întâmplat de fapt la început de aprilie, cu peste 2 luni în urmă. Jurnalism de calitate, ce să mai! Și nimic despre incompetența crasă a celor ce reprezintă statul român. Nerealizarea acestei centrale este practic un atentat la siguranța statului român și a cetățenilor săi. Sistemul energetic, de la producție la transport, este învechit și în pragul prăbușirii.
   Se stinge lumina, la propriu, pentru toată lumea.

  • @MVM: Totdeauna cand citesc ceva pe G4media, caut si alte surse de informatii…si gasesc de fiecare data…
   Imi par cam selectivi de la o vreme, in special cand e vorba despre articole ce au tangenta cu actuala guvernare!
   Poate gresesc, dar mie asa mi se pare…

 6. Nu va alarmati. Romgaz a facut un caiet de sarcini cu TUV Austria pentru continuarea lucrarilor, deci asa cum a zis Tov Ministru Popescu merg pe planul B.
  In acelasi timp Duro Felguera si Romelectro deja au dosar la tribunalul Sibiu impotriva rezilierii pronuntata in aprilie. 952/4/2021, daca nu ma insel. Se vor judeca, pentru ca sunt si altele care vor veni, ani de zile si echipamentele se vor strica intre timp.
  Romgaz e de stat ca urmare responsabilii cu proiectul au reusit sa faca ce si-au propus si anume sa scape de puscarie pentru ca reclamatiile Asocierii sunt oblîgatorii daca sunt aprobate de instanta si ei nu au nicio responsabilitate juridica.
  Per total politrucii de la Mins. Energiei si Romgaz au cumparat cu 250 mil de euro (cam atat spune presa ca s-a platit) un morman de fier vechi si se pregatesc cu GSP Power de alte esecuri pe bani multi. (ROMELECTRO era cat de cat expeeimentat in proiecte, GSP Power e o firma noua fara nimic in spate doar Carmen Si Robert si PNL).
  Singurii pagubiti sunt cei care au lucrat pentru Romelectro, pentru ca Romelectro este ,,,Prostul care nu e prost destul daca nu e si fudul” – adica nu au stiut cu ce se mananca un proiect de acest gen si s-au aruncat ca prostii cu capul inainte crezand ca rezolva securist problemele.
  De urmarit saga proatiei, va urma!